• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Düğün Mevsimi Açıldı, Sahte Altın ve Döviz Patladı`


 

Palandöken, `Düğün Mevsimi Açıldı, Sahte Altın ve Döviz Patladı`

ANKARA- İlkbaharda başlayan ve yaz mevsiminde hızlanan düğün sezonunda evlenecek 650 bin genç çiftimizin 12 milyar lira harcayacağını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ` Bu aylar Türkiye`nin bereketli ayları. Tarladan kalkan mahsulle birlikte düğün sayısı da hızla artıyor. Bu aylarda en çok taklit ve sahte altına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu tür haberlere üzülen mesleğini laikiyle yapan kuyumcu esnafımız acilen önlem alınmasını istemektedir. Herkes düğününe bir sarraf veya döviz uzmanı da götüremeyeceğine göre bildiğiniz, güvendiğiniz esnaftan altın almaya özen gösterin` diyerek vatandaşları uyardı.

            `20 FARKLI SEKTÖR CANLANACAK`

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Düğün sektörü dediğimiz, mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan matbaacıya, düğün salonundan kuaförüne, çeyizciden tekstilciye, pastacısından şekercisine, çiçekçisinden taksicisine, emlakçısından inşaatçısına kadar uzanan 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkar ile işletmeyi yakından ilgilendiren 12 milyar liralık bir sektörün canlanması anlamına gelir. Bu sektörün hareketlenmesinin hem ülkemiz hem de esnaf ve sanatkârımız açısından büyük önemi vardır`  dedi.

`İĞNEDEN İPLİĞE HERŞEY İHTİYAÇ`

Esnaf ve sanatkârın, piyasaları canlandıran düğün sezonu gibi dönemlere önem verdiğini kaydeden Palandöken, `Evlenecek çiftlerin iğneden ipliğe her şeye ihtiyacı var. Esnafımızda her keseye uygun eşya bulabilirsiniz. Özellikle damat adaylarının kesesine rahat nefes aldıracak özel indirimler, kampanyalar düzenleyen esnaf ve sanatkarımız, alış verişlerde hem kaliteli malı daha ucuza vermek için hem de kredi kartı olmayanlarda dahil gelen çiftlere taksit imkânı sunarak genç çiftlerin mutluluğuna katkıda bulunmak için hazırlıklarını yaptılar` şeklinde konuştu.