• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: "Kredi kartlarında "kırk katır mı? kırk satır mı?" dönemi başladı."


 

ANKARA- Hesap İşletim ve kredi kartı, bankamatik kartı ve çeşitli bankacılık hizmetlerinden aldıkları bedelin bankalara yetmediğini, şimdi de kartını kullanmayanlardan ücret alınmaya başladığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kredi kartında -kırk katır mı? Kırk satır mı?- dönemi başladı. Haksız yere alınan hesap işletim ücreti, kart ücretlerinin yanında, şimdi de neden kartını kullanmıyorsun? Kullanmazsan al sana ceza diyen bankalar, kantarın topuzunu kaçırmışlardır` dedi.

 

            -`HER AY 1 KART İÇİN 3 LİRA`

            Bankalardan gelen telefonların dikkatle dinlenmesi gerektiğini hatta meşgul iken işlem yapılmaması gerektiğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ` İş yaparken bankalardan gelen telefonları dikkatle dinleyemiyorsunuz. Birde ısrarcı tutum yüzünden yanlış yaparsanız vay halinize. Ekstrelerin dikkatle incelenmesinde fayda var. Çünkü anlamadan kullanıma açtırılan kullanılmayan kartlar için, her ay ekstrelerine gelecek aylık 3 TL gibi  `Aylık İşlemsizlik Ücreti`ni, kartı kullanana kadar ödemek zorundadır` diye konuştu.

 

            -`KREDİ KARTI HARCAMALARI YÜZDE 29 ARTTI`

            Vatandaşın kredi kartı harcamalarının yüzde 48,5`ini taksitli, yüzde 51.5`ini ise taksitsiz borçlardan oluştuğunu ifade eden Palandöken `Son 1 yılda kredi kartı toplam harcamaları yüzde 29 artarken, taksitli kredi kartı harcamaları yüzde 39.6, taksitsiz harcamalarda ise yüzde 29.2 oranında artış yaşandı. Millet kartla harcamalarını artırdıkça banka kazanıyor. Ödeyemediği zaman kat kat faizlerini alıyor. Üstüne birde kart parası alınırken, şimdi de kullanmadığın kredi kartı için ceza parası alınacak. Tüketici hakkını aramalı` diye uyardı.