• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Korsan taşımacılığı bitirecek karar TBMM`den geçti`


 

 Palandöken, `Korsan taşımacılığı bitirecek karar TBMM`den geçti`

ANKARA- Yıllardır taksici ve minübüsçü esnafının kabusu olan korsanla ilgili beklenen kararı TBMM`den geçmesi nedeniyle TBMM üyelerine teşekkür eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yıllardır ısrarla takip ettiğimiz korsan taşımacılığı bitirecek teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu`nda beklediğimiz şekilde kabul edildi. Artık korsanlara fırsat verilmeyecek. Yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanıp, Resmi Gazete`de yayınlanarak, yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Çünkü yasanın yürürlüğe girmesi ile korsanlar kaçacak yer arayacaklar` dedi.

-`EMEK HIRSIZLIĞINA SON`

Korsan taşımacılığın bitirilmesine yönelik olarak İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından verilen Kanun Teklifinin, TBMM Genel Kurulu`nda görüşülerek, kabul edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Emek hırsızlığı yaparak rızkımıza ortak olan korsan taksiler hem kayıt dışılığı artırmakta hem de milyonlarca liralık vergi kaybına neden olmaktaydılar. Kanunun yasalaşmasının ardından korsan taksi kullanan müşterilerde cezalandırılacaktır. Bunun için korsan çalışanlar ve korsanı tercih edenler de artık dikkat etmelidir. Çünkü cezalar çok ağır. Şimdi en büyük görev denetim yapan yetkililerimize düşüyor. Yasanın çıkması ile denetimler artırılmalıdır. Artık, -biz yakalıyoruz ancak caydırıcı bir kanun yok diğer taraftan bırakılıyor- olmayacak` diye konuştu.

-`ARTIK KORSAN ÇALIŞANLAR DÜŞÜNSÜN`

Bu kanunun yasalaşması için uzun süre çaba harcadıklarını belirten Palandöken, `Korsan yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına idari para cezası 3 katı olarak uygulanacak. Fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde tekrarı halinde ise 5 katı olarak uygulanacak.  Ayrıca, araç her defasında 65 gün süre ile trafikten men edilecektir. Daha da önemlisi korsan taksi ve minibüsleri kullanarak taşımacılık hizmeti alanlara da korsanlara uygulanan cezanın üçte biri oranında idari para cezası verilecek. Yetkililerimiz bu konuya hassasiyetle yaklaşarak denetim yaparlarsa, getirilen cezalar korsanın bitirilmesi için yeterli olacaktır` dedi.