• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: "Esnaf yeniden yapılandırma dönemini iyi değerlendirmeli."


 

Palandöken: "Esnaf yeniden yapılandırma dönemini iyi değerlendirmeli."

ANKARA - Torba Kanunla getirilen borç yapılandırmasında 6`ıncı taksit itibariyle alınan sonuçların olumlu bulduğunu ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Geçmişe dönük borçlarını yapılandıran esnaf ve sanatkar güncel ödemelerini de aynı zamanda yapma zorunluluğu sebebiyle sıkıntı içindeler` dedi.

            -`ESNAF ÖDEMELERDE ZORLANIYORDU`

Piyasada nakit akışının azaldığı dönemlerde esnafın borç ödemede zorlandığını ifade eden Palandöken, `6111 sayılı Torba Kanundan yararlanarak kamuya olan tüm borçlarını yapılandıran esnafımız hem bu borçlarını hem de yeni tahakkuk eden vergi, prim ve benzeri borçlarını ödemek zorunda. Bunlardan birisini aksatması halinde yapılandırmadan yararlanma hakkını kaybediyor. Bu da esnafı son derece zorluyor` diye konuştu.

-`ESNAFA BÜYÜK AVANTAJ`

Halen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan torba kanuna bir madde eklenerek yapılandırma borçlarını zamanında ödeyemeyen esnafa büyük bir avantaj getirildiğini kaydeden Bendevi Palandöken, `Esnafımız bu avantajı iyi değerlendirmeli. Dört ay içinde birikmiş borcunu ödeyen esnafımız yeniden yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilecek` şeklinde konuştu.