• E-Posta
  • Yazdır

9 Mayıs AB gününde TESK Künefe ve Döner dağıtacak


9 Mayıs AB gününde TESK Künefe ve Döner dağıtacak.

ANKARA - 9 Mayıs "Avrupa Günü" nedeniyle Ankara Gençlik Parkında düzenlenecek etkinlikler kapsamında TESK olarak döner ve künefe stantı açacaklarını belirten Genel Başkan Bendevi Palandöken, `Ankara Gençlik Parkında düzenlenecek Avrupa Günü Şenliği`ne Konfederasyonumuz bir stant ile katılarak faaliyetlerini, esnaf ve sanatkarlarımızı ile Ahilik Kültürünü tanıtacağız. Bu etkinlik kapsamında, dönerin yanı sıra Ahi Evran`ın kenti Kırşehir`den getirilen Ahi Helvası ve Hatay`dan Künefe ziyaretçilere ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Etkinliğin gösteri bölümünde Şed Kuşatma Töreni temsilen gerçekleştirilecektir. TESK standında ülkemizin çeşitli bölgelerine ait el yapımı ürünler de teşhir edilecektir` dedi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden, sivil toplum kuruluşlarına, bakanlıklardan, Türkiye`nin dört bir tarafındaki illerin tanıtım çadırlarına kadar yüzlerce ayrı stant Avrupa`yı Gençlik Parkı`na taşıyacağını kaydeden Bendevi Palandöken, `Gençlik Parkı`nda 9 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00`da başlayacak kutlamalarda amacımız Türk esnaf ve sanatkarının en iyi şekilde tanıtımını yapmaktır` diye konuştu.

 AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean Maurice Ripert de katılacağı AB gününde Avrupa`nın dört bir köşesindeki renklerin Gençlik Parkı`nda yer alacağı şenlikte, konserler, yarışmalar, eğlenceler, tiyatro gösterileri ve sergilerin yanı sıra dev havuzda ışıklı gösteri de sunulacak.