• E-Posta
  • Yazdır

EUROMED Genel Kurulu İstanbul da Yapıldı.


 Asıl amacı bütün Akdeniz havzasındaki benzer kuruluşlar arasında sağlanacak diyalog vasıtası ile işbirliğinin geliştirilmesi ve verimliliğin arttırılması olan Avrupa –Akdeniz Topluluğu Birliği, (EUROMED) Başkanvekili ve  TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, günümüz dünyasında esnaf ve sanatkarın önemine vurgu yaptı.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında gerçekleştirilen EUROMED`in Yıllık Olağan Genel Kurulu`nda EUROMED Başkanvekili ve TESK Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken, `Bilindiği üzere, günümüz dünyasında esnaf- sanatkar ve KOBİ`lerin önemi tartışılmaz bir gerçektir. Esnaf- sanatkar ve KOBİ`lerin gelişimi, ekonomiye katkıları ve istihdama olan faydaları göz önünde tutularak tüm dünyada bu sektöre yönelik ihtiyaçları karşılayacak siyasi ve ekonomik tedbirler alınmaktadır` dedi.

-`AMACA UYGUN ÇALIŞMA OLMADI`

Avrupa Akdeniz esnaf - sanatkar ve KOBİ kuruluşlarının bir arada bulunmasının amacının birlerinin deneyimlerinden yararlanılması ve ortak değerler altında çalışmalar gerçekleştirmesi olduğunu kaydeden Palandöken, `Değerli İtalyan Başkanlarının şahsi gayretleriyle ve işbirliğimiz ile kurulan Euromed`e bu amaca inanan, işbirliği içinde çalışan, bilgi ve deneyimlerini paylaşan kuruluşlar olarak bu Birliğe üyeliğimizi sürdürmekteyiz. İşbirliği içerisinde önemli ve güzel faaliyetler yapma gayreti içerisinde bulunduk. Üye kuruluşlarla ayrıca yakın işbirlikleri kurduk ve ortak çalışmalar yaptık. Bilindiği üzere EUROMED`in güçlenmesi ve gelişmesi konusu sürekli gündemde kalmıştır. Bunun için de yeni üyelerin kazandırılmasının ve daha somut projelerin oluşturulmasının gereği konuşulmuştur. Ancak, bu fikirler ne yazık ki, bu konuda girişimlerde bulunulmasına rağmen, istenildiği şekilde gerçekleştirilememiştir. Bugün Euromed`in kuruluş amacına ve üye kuruluşların beklentilerine uygun olarak güçlü bir kuruluş olduğunu maalesef söyleyemiyoruz` diye konuştu.