• E-Posta
  • Yazdır

Çiçek: "Düzgün siyaset yapacaksak verdiğimiz sözden dönmek yok."


 

ÇİÇEK, `DÜZGÜN SİYASET YAPACAKSAK VERDİĞİMİZ SÖZDEN DÖNMEK YOK`
GAZİANTEP- Anayasa Platformu adı altında bir araya gelen 13 sendika, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşları ile TBMM Anayasa Komisyonu üyelerinin bir araya geldiği, TEPAV sekreteryası tarafından düzenlenen geniş katılımlı `Anayasa Vatandaş Toplantıları`nın on birincisi, 15 Nisan 2012 Pazar günü Gaziantep`te gerçekleştirildi. Toplantıya büyük ilgi gösteren Gaziantepliler, toplantı dizisinin katılım rekorunu Trabzon`un elinden aldı.
-`VERİLEN SÖZDEN DÖNMEK YOK`
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa için dört siyasi partinin vatandaşa bir söz vererek yola çıktığını belirtirken, şunları kaydetti:  `Dönmek yok. Dönmek yok bunun altını çiziyorum. Artık geldiğimiz dünyada düzgün siyaset yapacağız. Düzgün siyaset yapmanın yolu herkesin verdiği sözde durmasıdır. Kim dönerse dönektir. Söz verdik, oyunbozanlık yok, bahane aramak yok. Neyi arzu ediyorsanız, devletinizden beklentiniz neyse, nasıl bir anayasa istiyorsanız bunu siz belirleyeceksiniz. Siz talimatınızı vereceksiniz bizde bunun gereğini yapacağız." 
-`TÜRKİYE`NİN İHTİYAÇI VAR`
Çiçek, vatandaşlara da `Yeni anayasaya Türkiye`nin ihtiyacı var. Biz söz verdik borçluyuz. Millet olarak sizlerde alacaklısınız. Alacaklı olarak alacağınızı iyi takip edin" çağrısı yaptı.
Toplantıda TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu`nu temsilen dört partiden milletvekilleri ile Anayasa Platformu girişim grubunu oluşturan ve Platform`u destekleyen sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de daha önceki toplantılarda olduğu gibi birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından toplantı, Gaziantepli anayasa gönüllüleri ile anayasal meseleler üzerine gün boyu süren tartışmalar ve oylamalarla sürdü.