• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken ve Ergün 15 bin mahkuma mesleki eğitimi masaya yatırdı


Palandöken ve Ergün 15 bin mahkuma mesleki eğitimi masaya yatırdı

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlanan ve denetimli serbest kalacak olan 15 bin hükümlüye TESK ve MEKSA Vakfı olarak mesleki eğitim vermeye hazır olduklarını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin`i makamında ziyaret etti. TESK olarak taleplerini Bakan Ergün`e ileten Palandöken, `Serbest bırakılacak 15 bin mahkuma TESK ve MEKSA vakfı aracılığı ile mesleki eğitim vermeye hazırız. Biz elimizi taşına altına koyuyoruz. İş-Kur MEKSA ve TESK olarak imzaladığımız "Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar için Mesleki Eğitim" Protokolü kapsamında `Serbest bırakılacak mahkumlara TESK ve MEKSA vakfı aracılığı ile mesleki eğitim vermeye hazırız` dedi.

`NİKAHTA KERAMET VARDIR`

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken`in taleplerinin önemine değinen Adalet Bakanı Sadullah Ergin kabulde şunları söyledi, `Nikahta keramet vardır. Bir protokol imzalayalım. Bir mahkumun devlete günlük maliyet 50 liradır. Uygulanacak olan bu proje kapsamında verilecek olan 20 lira gibi cüzü bir harçlık ödenecektir. Bugün itibariyle salıverilmek üzere başvuru sayısı 10 bine ulaştı. Serbest bırakılanların kurumlarımızda kamu hizmeti yaptırılabilecek. En önemlisi meslek sahibi olanların bu projede ustalıkları ile ilgili dallarda eğitmen olarak da yer alabilmeleri konusunu da sevindiricidir. Çünkü, TESK ile daha önceki yıllarda cezaevlerinde meslek edindirme kursları düzenlenmesine ilişkin işbirliklerimizin olumlu sonuçlarının bugünlere yansıdı. Bunun için yeni işbirliklerine her zaman açığız. Salıverilen mahkumların toplumsal hayata geri dönebilmeleri ve topluma yeniden kazandırılabilmeleri için mesleki eğitim, kamu hizmeti gibi alanlarda TESK ile işbirliğinin verimli olacağına ve ülkemiz, vatandaşlarımız için güzel, hayırlı sonuçlara vesile olacağına inanıyorum.` 

İş-Kur. TESK ve Meksa işbirliği içinde yürütülen proje kapsamında dezavantajlarından ötürü iş piyasasında yer bulamayan grupların mesleki eğitimler yoluyla meslek sahibi olmaları ve topluma sağlıklı, iyi eğitimli bireyler olarak kazandırılmaları amaçlanıyor.