• E-Posta
  • Yazdır

Anayasa platformu Trabzon`da toplandı


Anayasa platformu Trabzon`da toplandı

TRABZON- "Anayasa Platformu" adı altında bir araya gelen sendika, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının, `Anayasa Vatandaş Toplantıları`nın 10`cusu, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi`nde yapıldı.  Toplantıda, bugüne kadarki en yüksek katılım gerçekleşti. Kadın katılımcı açısından ise Trabzon, Diyarbakır`ın ardından en düşük katılımın gerçekleştiği il oldu.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptığı konuşma da  anayasaların vatandaşın devletten beklentisi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:``Vatandaşa sormadan, ne beklediğini onun adına biz söyleyemeyiz. Onun için bölge bölge dolaşıyoruz, vatandaşımız ne istiyorsa, ne düşünüyorsa, gelecekte devletinden ne bekliyorsa bunları açıkça söylesin diye bu toplantılara biz katılıyoruz. Bizim söylediklerimizden çok daha önemlisi, şu gördüğünüz tablodur. Türkiye`nin böyle bir tabloya ihtiyacı var. Bu tabloya iyi bakın. Burada menfaat çatışması olan meslek örgütleri var, işçilerimizin temsilcileri var, iş verenlerin temsilcileri var. Memurlar, devlet adına konuşanlar var. Mecliste grubu olan 4 siyasi partinin temsilcileri var. Meclis`teki 4 siyasi parti bu platform dışında hiçbir yerde yan yana gelebilmiş değil. Bu bizim için bir eksikliktir ama bu tablo bundan sonraki sorun çözme yöntemimiz açısından da güzel bir örnektir` dedi.


Açılış konuşmalarının ardından toplantı, Trabzonlular ile anayasal meseleler üzerine gün boyu süren tartışmalar ve oylamalarla sürdü.