• E-Posta
  • Yazdır

"Yeni Anayasa siyasilerin verdiği sözün gereğidir."


 

Anayasa Platformu`nun yeni anayasa ile ilgili olarak `Türkiye Konuşuyor` sloganıyla gerçekleştirilen toplantılarının dokuzuncusu, 1 Nisan 2012 Pazar günü Bursa`da yapıldı. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı`nın birinci aşamasının gerçekleştirildiği güne denk gelmesine rağmen toplantıya katılımın ve kadın katılımının yüksekliği  dikkat çekti.

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıda TBMM Başkanı  Çiçek, 30 yıl içinde 17 kez değiştirilmek zorunda kalan Anayasa`nın günümüz ihtiyaçlarına cevap vermediğini söyledi.  Yeni Anayasa`ya ihtiyaç olduğunu uzun uzun anlatmaya gerek olmadığının altını da çizen Çiçek, şunları kaydetti: "Yeni Anayasa, TBMM`de bulunan siyaset partiler başta olmak üzere siyaset kurumunun size seçimlerden önce verdikleri sözün gereğidir. Bunun arkasında durmaları gerekiyor. Dolayısıyla siyaset kurumunun borcudur, sizin de alacağınızdır. Alacağınızı iyi takip edin. Bu borcu siyaset kurumu erteleyemez, öteleyemez. Bahane bulamaz, bahane arayamaz. Ne yapıp yapıp Siyasete güveni, TBMM`ye güveni artırma adına bu işi başarmak zorundadır.` dedi.

Toplantıda TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve komisyon üyesi Milletvekilleri , TESK  Genel Başkanı  Bendevi Palandöken ile Anayasa Platformu girişimci grubu ve destekçisi sivil toplum kuruluşları ile sendikaların temsilcileri de konuştu. Açılışın ardından Bursalılar ile çeşitli anayasal meselelere ilişkin tartışmalar ve oylamalar gerçekleştirildi.