• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: Elektrik ve doğalgaz zammı herkesin belini büker."


 

Doğalgaz ve elektrikteki giderlerin azaltılması gerektiğini sürekli belirtmemize rağmen son olarak elektriğe yapılan yüzde 8.1 ve doğalgaza yapılan yüzde 18.1`lik zammın düşünülmeden yapıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Doğalgaz ve elektriğe uygulanmakta olan KDV oranının biz yüzde 1`e düşürülmesini isterken son yapılan zamlar vatandaşın belini bükecek türdün oldu. Yani iğneden ipliğe her şeyi etkileyecektir` dedi.

ANKARA - Doğalgaz ve elektrikteki giderlerin azaltılması gerektiğini sürekli belirtmemize rağmen son olarak elektriğe yapılan yüzde 8.1 ve doğalgaza yapılan yüzde 18.1`lik zammın düşünülmeden yapıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Doğalgaz ve elektriğe uygulanmakta olan KDV oranının biz yüzde 1`e düşürülmesini isterken son yapılan zamlar vatandaşın belini bükecek türdün oldu. Yani iğneden ipliğe her şeyi etkileyecektir` dedi.

İşletmelerin en büyük maliyetlerinin işçilik giderleri olduğunu, bunu da enerji giderlerinin takip ettiğini söyleyen Palandöken, `işverenlerin işçi çıkarmalarını önlemek için enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerekir. En büyük enerji kalemi olan elektrik ve doğalgazın fiyatlarını düşüremiyorsak, hiç olmazsa bunların üzerindeki vergileri düşürelim ve zam yapmamaya çalışalım` diye konuştu.