• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `çocuklar umut yıldızı değil umut`


 


Palandöken, `çocuklar umut yıldızı değil umut`

DİYARBAKIR- Diyarbakır ve ilçelerinde çocuklar ve risk altındaki kadınları meslek sahibi yapmayı planlayan `Umut Projesi` kapsamında kursları başarıyla tamamlayan çocuklara sertifikaları verildi. Diyarbakır merkez başta olmak üzere, Silvan, Bismil ve Ergani ilçelerinde dezavantajlı gruplara eğitim verildi. Haziran ve Aralık 2011 tarihleri arasında risk altındaki 500`ü çocuk olmak üzere toplam 620 kişi ile risk altındaki 120 kadına da yine aynı kapsamda eğitim verildi.

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır İşkur İl Müdürlüğü, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Dicle Üniversitesi ve MEKSA Vakfı tarafından yürütülen Umut Yıldızı Projesi`nin sertifika töreni Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi`nde yapıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam Mesleki Eğitim ve Küçük Esnafı Destekleme Vakfı (MEKSA) Proje Başkanı Sertaç Işık, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken katıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, salondaki çocuk ve gençlere, "Sizler umut yıldızı değil umutsunuz. Sizleri çok seviyorum" diyerek konuşmasına başladı. Palandöken, "Ben Diyarbakırlıları ne için seviyorum biliyor musunuz? Diyarbakır`ın suyu sert, insanı mert olur. Sizler her şeyden değerlisiniz, var olan her şey size helal olsun. Ben de sizin bir çoğunuzun ağabeyi, babası konumunda, Ankara`da bir ağabeyiniz var. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu var. Başınız sıkıştığında hiç korkmayın telefon edin deyin ki, `Bendevi ağabey, amca; şöyle bir sorunumuz var. Bana yardımcı olur musun? Şunu istiyorum bunu istiyorum" deyin" dedi.

 Palandöken, daha sonra salondakilere cep telefonu numarasını vererek kendisini her türlü sorunda aramalarını istedi. `BU SEVGİ, UMUT VE BARIŞ PROJESİDİR"