• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `sağlıkçılarımız en önemli görevi üstleniyorlar`


Palandöken, `sağlıkçılarımız en önemli görevi üstleniyorlar`

ANKARA - 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sağlık çalışanlarının en önemli görevi üstlendiklerini belirterek, son yapılan başarılı nakil ameliyatları ile Türk Sağlık çalışanlarının ülkemizin ismini Tıp Dünyasına altın harflerle yazdırdıklarını belirterek, `Çünkü sağlık çalışanları tüm vatandaşlarımızın sağlığının korunması konusunda en önemli görevi üstlenmektedirler. Bugün deprem bölgesi Van`da, dünyanın en zor bölgesi Somali`de insanlık adına özverili görev yapmanın yanında, tıp biliminin ilerlemesine katkı sağlayarak Türk ve Dünya tıp tarihine adını yazdıran bilim insanlarımızı da bu özel günde şükranla anıyoruz` dedi.

-`SAĞLIK TURİZMİNDE GELİŞİYORUZ`

Türk hekimlerinin üstün başarıları dolayısıyla ülkemizin sağlık turizminde oldukça geliştiğini ve daha düne kadar dışarıda yapılan birçok ameliyatın şimdi ülkemizde yapıldığına dikkat çeken Palandöken, `Ülkemizi sağlık turizminde gözde yapan birçok ameliyatı başarıyla gerçekleştiren doktorlarımız, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımızdır. Sağlıkta küçümsenemeyecek başarılara imza atan hekimlerimiz daha düne kadar yurt dışına gidilen birçok ameliyatı artık ülkemizde yapmaktadırlar. Yüksek kaliteli sağlık hizmeti verildiğinden yurt dışından tedavi için ülkemize hastalar adeta akın etmektedirler. Bu kadar başarılı olan doktorlarımızın ve tıp dünyası çalışanlarının çalışma şartları ve ücretleri mutlaka düzeltilmelidir. Çünkü yeni başarılara imza atmak için ekonomik olarak desteğin artırılması gerekir. Sağlıkta başarının yükselmesi ise sağlık turizmin artmasına ve ekonomiye katkı anlamına gelir` dedi.

-`BAŞARILI GÜNLERE GELDİK`

Sağlık çalışanlarının mezun olurken ettikleri "Hipokrat Yemini"ni unutmadan en zor şartlar altında ülkemizde ve dünyanın her yerinde görev yaptıklarını belirten Bendevi Palandöken, `İlk Tıp Bayramı 14 Mart 1919`da, düşman gölgesi altındaki İstanbul`da, tıp öğrencileri tarafından işgale karşı tepkilerini göstermek üzere kutlanmıştır. Bugün, artık sağlık çalışanlarımızın başarılı çalışmalarını kutladığımız günlere gelinmiştir. Sağlık çalışanlarımızın en iyi şartlar altında çalışmalarına devam etmesi umuduyla tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, hepsine selam ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.