• E-Posta
  • Yazdır

Anayasa Vatandaş Toplantıları`nın yedincisi Antalya`da gerçekleştirildi.


Anayasa Vatandaş Toplantıları`nın yedincisi Antalya`da gerçekleştirildi.

Anayasa Platformu adı altında biraraya gelen, 13 meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun TEPAV sekretaryasında düzenlediği geniş katılımlı `Anayasa Vatandaş Toplantıları`nın yedincisi Antalya`da gerçekleştirildi.

Ramada Otel`de yapılan toplantıya, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu`nun AKP, CHP, MHP ve BDP`li üyeleri, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rassal olarak belirlenen vatandaşlar katıldı. Toplantıya 650 civarında Antalyalı vatandaş ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Bugüne kadar yapılan toplantılar arasında İzmir`in ardından katılım ve kadın katılımı açısından Antalya öne çıktı.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı konuşmada yeni anayasa da esnaf ve sanatkarları koruyucu tedbirlerin olması gerektiğini ve yeni anayasanın herkesin katkısı ile gerçekleşebileceğini söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptığı konuşmada, ``Yeni anayasanın hazırlanışında muhakkak ki bu defa halkımızın katılımı söz konusu olacak`` dedi. Yeni anayasa konusunda meclisteki 4 siyasi partinin 5 konuda anlaşma sağladığını ifade eden Çiçek, toplantıları bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini söyledi. Çiçek, 4 siyasi partinin öncelikle Türkiye`nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğu konusunda ortak karar aldığını, yeni anayasayı bugünkü meclisin yapması konusunda da görüş birliğine vardıklarını belirtti.