• E-Posta
  • Yazdır

İzmirliler, yeni anayasa için buluştu


İzmirliler, yeni anayasa için buluştu

Anayasa Platformu girişim grubunu oluşturan 13 sendika, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen  `Anayasa Vatandaş Toplantıları`nın son durağı İzmir`de yapıldı.  Toplantı dizisinin beşincisi durağı olan İzmir, Ankara, Konya, Edirne ve Diyarbakır arasında en fazla katılımın gerçekleştiği il oldu. Toplantı, kadın katılımı açısından da diğer illerin önüne geçti.

Kültür Park İzmir Uluslararası Fuar Alanı`nda yapılan toplantıya, TESK Başkanı Bendevi PALANDÖKEN, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu`nun AKP, CHP, MHP ve BDP`li üyeleri, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek  konuşmasında, yeni bir anayasanın yumrukların sıkıldığı bir ortamda yapılamayacağını, insanların birbirinin elinin sıktığı bir ortamda yapılabileceğini belirterek, ``Geleceğimizi teminat altına alacak, Türkiye`ye yeni kazanımlar gerçekleştirecek bir anayasa yapmak istiyoruz`` dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, İzmir`in yakın tarihte demokratik kazanımların elde edilmesinde önemli payı olduğunu ifade ederek, ``İnanıyorum ki bu yeni dönemde de yeni anayasa yapım sürecinde en büyük katkıyı buradan alacağız`` dedi.