• E-Posta
  • Yazdır

ESBİS genel sekreterlere anlatıldı.


ESBİS genel sekreterlere anlatıldı .

ANTALYA - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) işbirliğiyle düzenlenen Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi (ESBİS) `Kullanıcı Eğitimi` programı Antalya`da yapıldı .

Toplantıda Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi (ESBİS) hakkında Esnaf Odaları Birliklerinin Genel Sekreter ve Sicil Müdürlerine yönelik düzenlenen `Kullanıcı Eğitimi` toplantısında katılımcılar ESBİS hakkında bilgilendirildiler .



Toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf  ve Sanatkarlar  Genel Müdürü Aytekin Yalçın ESBİS`in bakanliğın en önemli çalışmalarından birisi olduğunu söyledi.

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ise , teknolojiyi kullanmanın önemine dikkat çekerek bir kurumun mensuplarına daha iyi hizmet verebilmesi için teknolojik gelişmelere açık olması ve bu teknolojiyi kullanacak haiz insan kaynaklarına sahip olması gerektiğini söyledi .

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçurmak da 2005 yılında devreye giren sistemle, Esnaf ve Sanatkarların Sicil ve Meslek Kuruluşu üyelerine ilişkin bilgileri tüm Türkiye`den online olarak sistem işlenebildiğini söyledi .

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise  Esnaf ve Sanatkarlar Değişim , Dönüşüm , Destek (3D) Strateji Belgesi Eylem Planını (ESDEP) çerçevesinde yapılan çalışmaları anlattı .