• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN "VATANDAŞLAR FRANSA`NIN GERÇEK YÜZÜNÜ UNUTMADAN MAĞAZA VE ÜRÜN TERCİHİ YAPSIN "


    

 

ANKARA - Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı`nın önce Fransa Meclisi`nde, sonra Fransa Senatosu`nda kabul edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Fransa`nın gerçek yüzü göründü` dedi.

Fransa`nın ateşle oynadığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Gerçek yüzünü ortaya koyan Fransa`ya karşı vatandaşlarımız artık iyice duyarlı olmalıdır. Bunun için ilk etapta Fransız ürünlerini almamalılar ve Fransız mağazalarını protesto etmeliler. Gereken ders en kısa zamanda verilmelidir` diye konuştu.

            -`HAKLILIĞIMIZI GÖSTERMELİYİZ`

Fransa`nın almış olduğu kararı şiddetle kınadıklarını ve bu karara tepkilerini yurtiçi ve yurtdışı her türlü platformda dile getireceklerini ifade eden Bendevi Palandöken, ` Yüzlerce yıldır süre gelen Türkiye-Fransa dostluğunu hiçe sayarak iç siyasetin malzemesi yapan zihniyet, Fransa içinde kayıptır. Son derece talihsiz bir karar alınmıştır. Tarihi, adalet anlayışını, ifade ve bilimsel özgürlüğü zedeleyen böyle bir kararı kabul etmiyoruz. Eğer şimdi kararlılığımızı göstermez, haklılığımızı anlatamazsak başımıza başka çoraplarda öreceklerdir. Bizde tüm sivil toplum kuruluşlarını milli konularda birlikte hareket etmeye çağırıyoruz` diye konuştu.