• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ÖZGÜRLÜK ABİDESİ BİR DEVLET ADAMINI KAYBETTİK`


 

ANKARA -TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`ın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Palandöken ``Hayatını Kıbrıs Türk halkının devam eden özgürlük ve eşitlik mücadelesine adamış olan KKTC`nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz`` dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yayımladığı mesajda şunları söyledi:

`Kıbrıs Türk halkının devam eden özgürlük ve eşitlik mücadelesinin lideri, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Denktaş, ömrünü Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve eşitliğine adamış çok değerli bir devlet adamıydı. Kıbrıs Türk Halkı ve Türk Milleti çok önemli bir liderini kaybetti. Türk esnaf ve sanatkarı adına, merhum Rauf Denktaş`a Allah`tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, Türk milletine ve Kuzey Kıbrıs Türklerine başsağlığı diliyorum.`