• E-Posta
  • Yazdır

TESK YÖNETİMİNDEN BAKAN ERGÜN`E ZİYARET


 

 ANKARA- Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün`ü Bakanlıkta Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret eden Genel Başkan Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârların sorunlarına ilişkin Bakan Nihat Ergün`e dosya sundu.

Ziyarette Esnaf ve Sanatkârların pahalı elektrik kullandıklarını dile getiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Sanayiciye ucuz elektrik kullandırılırken, esnaf ve sanatkârlarımızın küçük mütevazı işlerlerinde kullandıkları elektrikler ise ticarethane kabul edilerek yüksek fiyattan elektrik ücreti alınmaktadır. Oysa bizim esnafımız kıt kanaat geçinen küçük işyerlerinde ülkemizde katma değer yaratan iş yerleridir. Bu tür işletmelerin korunması gerekir` dedi.   

`KREDİ`NİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDTIRILSIN`

KOSGEP tarafından küçük ve orta boy işletmelere verilen kredilerde esnaf ve sanatkârın krediye ulaşmakta sıkıntılar yaşadığını ve bu sorunların biran önce giderilmesi gerektiğini belirten Palandöken, `Özellikle depremin ağır yaralarının yaşandığı Van ilimizde bugüne kadar 6 bin 800 kişi kredi almak için müracaat etmiş. Ancak, ipotek ve kefil konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle şuana kadar Van`da 102 esnafımız 30 ar bin lira kredi almıştır. Diğerleri ise bu krediye ulaşamamıştır` diye konuştu.   

TSE`DE ESNAF TEMSİL EDİLMİYOR

Türk Standartları Enstitüsünde (TSE) de birçok meslek dalına ilişkin standartlar hazırlandığını ve bu hazırlanan standartlarda konfederasyon olarak hiçbir bilgilerinin olmadığını da belirten Bendevi Palandöken, TSE yönetim kurulunda TESK`in de mutlaka temsil edilmesinin sağlanmasını bakan Ergün`den istedi.   

SIKINTILARI AŞACAĞIZ

Bendevi Palandöken`in taleplerini sık sık not alan ve değerlendiren Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, `Esnaf ve sanatkârların ucuz elektrik kullanmaları konusunda gerekli çalışmayı yaptıracağım. KOSGEP tarafından verilen kredilerde aslında bizim tarafımızdan bir sıkıntı yoktur. Yaşan sıkıntılar bankalar tarafından kaynaklanıyor. En kısa zamanda bu sıkıntıları aşmaya çalışacağız` diyerek TESK`in TSE yönetim kurulunda temsil edilmesi konusunu değerlendireceklerini açıkladı.