• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, "FRANSA ATEŞLE OYNUYOR, İNKAR YASASI ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİYİM DİYEN FRANSA`NIN ELİNDE PATLAR"


 

Palandöken, " Türküye Cumhuriyeti`nin tarihi, geçmişi ve değerleri ile gerçek dışı senaryolarla oynamaya kalkmasınlar. Böyle bir yalan ve iftirayı "İnkar Yasası" ile akıldışı bir mecraya sürüklemek isteyen Fransa`nın  "düşünce özgürlüğü" bakımından nereden nereye geldiğini üzülerek görmekteyiz. Fransa ateşle oynuyor, bu yasa kendi elinde patlar" diye konuştu.

 

                     Bendevi Palandöken "Sözde Ermeni Soykırımı" yalanının son zamanlarda ülkemizde de çeşitli konferanslar ve girişimlerle dış destekli olarak dayatılmakta olduğunun herkesin farkına varması gerektiğini, konunun bazı AB üyesi ülkelerce nerelere kadar götürülmek istendiğinin ortaya çıktığını kaydetti.

                    

                     Terör Örgütü Asala`nın 1970`lerde diplomatlarımızı haince öldürdüğü saldırıların, 80`li yıllarda yerini soykırım tezi kabul ettirmeye yönelik girişimlere bıraktığını anlatan Palandöken, Dışarıda planlanan ve yazılan uluslar arası oyunun sahnelerine yurt içinden şöhret ve başarı peşindeki gönüllü figüranlar bulunmasının Türkiye için çok üzücü ve düşündürücü olduğunu belirtti.

 

                     TESK Genel Başkanı, "Ermeni Soykırımı yoktur" diyenlerin beş yıla kadar hapis veya 45 bin Euro para cezasıyla yargılanmasını öngören böylesine akıl dışı ve Türk- Fransız ilişkilerini derinden yaralayacak, hatta ortadan kaldıracak bu yasanın çıkması halinde Türkiye`nin siyasi ve ekonomik yaptırımları hemen hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.

 

                     Fransa Esnaf ve Sanatkarları Daimi Meclis Başkanı (APCM) Alain  Griset`e bir mektup yazarak yasanın çıkmaması için Parlamentoya baskı yapmalarını istedi.