• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ`NÜ KUTLAYAN MESAJ YAYIMLADI.


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Öğretmenler Günü" münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`e "Başöğretmen" unvanı veriliş tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerimize, "Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." sözleri, Türk öğretmenine duyduğu güvenini ve beklentiyi ifade etmektedir. Bu sorumlulukla çağdaş uygarlığa ulaşmada kendilerine büyük görevler düşen öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti`ni ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakârlıkta bulunmaya devam etmektedirler. Bu amaç uğrundan en son Van depreminde hayatını kaybeden 76 öğretmenimizi bir kez daha minnetle anıyorum" dedi.

Esnaf ve sanatkar kesimi için eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Palandöken, "13. Yüzyıldan beri uyguladığımız Ahilik felsefesinin temelinde de ustalık-çıraklık öğretisi vardır. Bu nedenle öğretmenlerimiz, bizler için yol gösterici birer önderdir. Bireylerin yetişmesinde büyük rol üstlenen ve bizleri geleceğe hazırlayan fedakârca çalışan,  saygın, çok özel, çok yüce bir meslek sahipleridir. Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır" diye konuştu.

Ülkemizin her köşesinde büyük bir fedakar bir şekilde görevlerini yerine getiren Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününün kutlayan Bendevi Palandöken, "Sıcak, soğuk demeden fedakârlıkla eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip görev yapan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Bu vesile ile başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm vefat eden ve şehit olan öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, görevleri başında olan 775 bin öğretmenlerimize de en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi