• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `MAAŞLARIN BAYRAM ÖNCESİ ÖDENMESİ PİYASALARA HAREKET GETİRECEK`


 Kurban Bayramına az bir zaman kala kurbanlık hayvan pazarlarında hareketlilik hızlanırken, fiyatların geçen yıla göre bir farkı olmadığını söyleyen Palandöken, `Kırmızı et fiyatlarında geçen yılı göre bir artış yoktur. Hatta geçen yıla göre artış olduğu söylentileri spekülatiftir. Besicilerimiz Kurban Bayramı için hazırlıklarını yaptılar. Kurbanlık hayvan ithalatı ile birlikte piyasada sıkıntı yok. Maaşların bayramdan önce ödenmesi de memnuniyet verici, piyasalara hareket getirecektir` dedi.

`ESNAFIN ÜMİDİ BAYRAMDA`

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârın bayram alış verişinden ümitli olduğunu kaydederek konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, `Bayrama bir hafta kaldı. Esnaf piyasaların hareketlenmesini bekliyor. Maaşların erken ödenmesi, kurbanlık alımlarında, çarşı ve pazarda alış veriş hareketliliği yaratacaktır. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken cebindeki paraya göre nakit harcamaya gayret ederlerse hem esnaf hem de vatandaşımız kazanır` diye konuştu.

`KURBANLIK ALIRKEN ACELE ETMEYİN`

Ülkemizde geçen sene Kurban Bayramında 600 bin  büyükbaş, 2 milyon 250 bin civarında da küçükbaş hayvan kesilmişti. Bu rakamların biraz düşecek olması beklentisine rağmen Kurban Bayramı`nda 2 milyon civarı olan kurbanlık ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceğini ifade eden Palandöken, `Halkımız kurbanlık alırken acele etmesin. Yem fiyatlarında yüzde 18,nakliyede yüzde 20 artış olmasına rağmen kurbanlık fiyatlarında bir artış söz konusu değildir. Halkımız yüksek fiyat söylentilerine kanmasın. Pazarlığını sıkı tutsun. Ülkemizde yeterince kurbanlığımız var. Sonuçta fiyat pazarda oluşacak. Kurbanlık alırken de şehrin belirli yerlerinde denetim altında kurulan kurbanlık pazarlarını tercih ediniz. Bayramlık ihtiyaçlarınız için ise mutlaka mahallenizdeki esnaftan alışveriş yapmayı unutmayınız. Çünkü daralan piyasaların biraz olsun nefes alması buna bağlı. Kredi kartınıza çok fazla yüklenip, ödeyemeyeceğiniz kadar harcama yapmayın` şeklinde konuştu.