• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `TERÖRİSTLER İYİCE AZITTI`


Önceki gün Bitlis`te 5 polis ve 3 vatandaşın teröristler tarafından şehit edilmesinin ardından dün gecede Hakkari`nin Çukurca ilçesinde karakolu basarak 26 askerin şehit edilmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Sivil toplum örgütleri dahil herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Terör örgütü iyice azıttı. Artık beklemenin bir anlamı yoktur. Bu kardeş kavgasına son verilmeli, akan kan ve göz yaşı durdurulmadır. Beklemek fayda getirmiyor. Her türlü tedbir acilen alınmalıdır.` dedi. 

 

ANKARA - Önceki gün Bitlis`te 5 polis ve 3 vatandaşın teröristler tarafından şehit edilmesinin ardından dün gecede Hakkari`nin Çukurca ilçesinde karakolu basarak 26 askerin şehit edilmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Sivil toplum örgütleri dahil herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Terör örgütü iyice azıttı. Artık beklemenin bir anlamı yoktur. Bu kardeş kavgasına son verilmeli, akan kan ve göz yaşı durdurulmadır. Beklemek fayda getirmiyor. Her türlü tedbir acilen alınmalıdır.` dedi.

 

24 SAATTE 32 ŞEHİT

Bitlis ve Hakkari`nin çukurca ilçelerinde meydana gelen terör saldırılarında 24 saat içerisinde polis, asker ve sivil 32 kişinin şehit edildiğine ve 28 kişinin de yaralandığına dikkat çeken palandöken, `Bu akan kan biran önce durdurulmalıdır. Teröristler ne yaparsa yapsınlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünmez bir bütündür. Hiçbir güç bu bütünlüğü bozamaz, kimsede bunu aklından geçirmesin. Terörü şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah`tan rahmet, yaralılara Allah`tan acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.`diye konuştu.