• E-Posta
  • Yazdır

KORSAN SERVİS ARAÇLARINA DİKKAT


 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve sektörde hizmet vererek katkıda bulunacak olanlara başarı diledi.

 

            -"SAĞLIKSIZ YİYECEKLERE DİKKAT"

            19 Eylül Pazartesi günü 2011- 2012 Eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu eğitim ve öğretim döneminde 15 milyonun üzerinde öğrenci okula gidecektir. Geleceğimizin güvencesi ve teminatı olan çocuklarımızın sağlıklarının korunabilmesi, sağlıklı beslenme bilinçlerinin güçlendirilmesi, olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar, yetersiz ve dengesiz bağlı hastalıklar ile şişmanlığı (Obezite) önlemek için gerekli tedbirler alınmalıdır. Bizim esnafımız kendi yemediğini müşterisine satmaz. Bunun içinde tüm okul idarelerinin okul kantinlerine, okul çevresinde açıkta seyyar satıcılar vasıtasıyla öğrenci sağlığını olumsuz yönde etkileyen ürünleri satanlara dikkat etmelidir. Sonra kantincilerimiz suçlanmamalıdır" dedi.

 

            -"AÇIKTA SATILAN GIDALARA DİKKAT" 

            Okullar açılmadan mevcut kantinlerin hijyenik hale getirilmesini ve açılacak olanlarında hijyenik ortamlarda faaliyet göstermelerinin sağlanması için okul idarelerine büyük görevler düştüğünü kaydeden Palandöken, "Üretiminin, ne olduğu belli olmayan ürünlerin satılmaması için gerekli önlemlerin alınması son derece önem arz etmektedir. Ayrıca, okul çevresinde yuvalanmakta olan ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklara yönelten kötü niyetli kişilerden korunması için emniyet güçlerinin gerekli tedbirleri almaları kaçınılmazdır" diye konuştu.

 

            KORSAN SERVİS ARAÇLARINA DİKKAT

            Okul servis araçlarının öğrenci velileri ve okul idareleri tarafından sürekli denetlenmesi gerektiğini anlatan Palandöken, "Öğrenci velileri ve okul idarecileri okul servis araçlarının temiz, bakımlı, güvenli ve her 6 ayda bir düzenli bakımının yapılıp yapılmadığına dikkat etmelidirler. Servislerde rehber personel bulunmayan okul servis araçları mutlaka Servis Araçları Odasına bildirilmelidir" şeklinde konuştu.