• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN`DEN STK`LARA ÇAĞRI.. `ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN, TERÖRE BİRLİKTE DUR DİYELİM`


ANKARA- Sivil Toplum Kuruluşları`na birer mektup göndererek çağrıda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Gelin elinizi taşın altına koyun, teröre birlikte dur diyelim` dedi. Vatanın ve milletimizin birliği hiçbir zaman siyasi çıkarlara, ideolojiye ve rant sağlama beklentilerine malzeme yapılamayacağını ifade eden Palandöken, ` Başta siyasi hayatımızın ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partiler olmak üzere, medya, STK`lar ve her türlü meslek kuruluşları ortak bir tavır sergileyerek mücadeleye katkı sağlamalıdırlar` diye konuştu.

Ahi Evran anlayışı ile yoğrulmuş esnaf ve sanatkarlar olarak, bu topraklarda yaşayan farklı dil, din ve etnik kökene sahip tüm insanları içinde barındırdığını söyleyen Palandöken, `Günümüzde de ülkemizin en ücra köşelerinde bulunan insanlarla ilgilenen, bunların ihtiyaçlarını tespit edip hizmeti vatandaşın ayağına götüren, hayatlarını kolaylaştıran, bunun sonucunda ülkenin ve ülke insanının gerçek fotoğrafını en gerçekçi haliyle elinde tutan esnaf ve sanatkârlarımız, ülkemizde birliği, dirliği ve düzeni en fazla isteyen kesimdir. Esnaf ve sanatkâr istemeden, işyerinin zarar görmemesi için kepenk kapatmak zorunda kaldığında evine ekmek götüremez, çocuğuna harçlık veremez. Bu yüzden esnaf kavgayı, krizi, çatışmayı sevmez, istemez ve desteklemez` şeklinde konuştu.

-`BU FİLMİ 1970`Lİ YILLARDA YAŞAMIŞTIK`

Ne zaman terör olayları azalsa bölge ekonomisinin gözle görülür şekilde iyileştiğini, insanların refahının yükseldiğinin görüldüğünü belirten Palandöken, `Bölge de yaptığımız toplantılarda vatandaşın ilk meselesi aş ve iş olduğunu gördük. Biz bu filmi 70`li yıllarda sağ-sol çatışmalarıyla yaşamıştık. Türkiye`nin gelişmesini ve büyümesini istemeyen iç ve dış mihraklar şimdi de terör maşasını kullanıyorlar. Dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına girmek için politikalar ve stratejiler geliştireceğimiz çok kritik bir dönemde, maalesef gündemimizi hain terör saldırıları doldurmaktadır. Doğu ve Güneydoğu bölgemizde refah arttığında terör olaylarının başlamasına dikkat çekmek istiyorum` dedi.

Terör sorunu bir kişinin ya da bir kurumun meselesi olarak değil; top yekun hepimizin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Bendevi Palandöken, `Çözüm için bir arada yaşamayı savunan demokratik ve hukuki düzenlemeler üzerinde toplumsal mutabakat sağlamalıdır. Çözüm yollarının parlamento çatısı altında tartışılması, insan hakları, hukukun üstünlüğü, katılımcı ve çoğulcu demokratik anlayışın bölgede hâkim olmasına yönelik Devlet, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşları arasındaki diyalogun güçlendirilmesi önemli bir adım olacaktır. Fakat sadece hukuki düzenlemelerin yeterli olmayacağını biliyoruz. Mutlaka alınacak kararlar ülkenin ve bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlayacak tedbirlerle desteklenmelidir. Bir devlet politikası haline getirilmelidir` diye konuştu.

Palandöken, `Her kesim tavrını açıkça belli etmelidir. Terörle hak aranmaz, bu bir insanlık suçudur. Bizler bu ülkenin esnaf ve sanatkârları olarak barış ve istikrarın korunması için, akan kanın durması için, ülkemizin gelişmesini yavaşlatan terör sorununa bir an evvel çözüm bulunmak adına demokrasi ve hukuk çerçevesinde her türlü desteği vermeye hazırız. Özellikle STK`ları da bu konuda birlik olmaya davet ediyoruz` diyerek sözlerini tamamladı.