• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, "KRİZİN TELAFFUZU BİLE ZARAR GETİRİR"


 

Avrupa ve Amerika`da yaşanan ekonomik sorunların bizden çok farklı olduğunu belirten Palandöken, "Onlar borç içinde yüzerken bizim bütçemiz fazla veriyor. Bu nedenle oralarda yaşanan krizin Türkiye`ye etkisi son derece sınırlı olacaktır. Onun için etrafımıza değil, kendi işimize bakalım. Kendi ekonomimize odaklanalım" diyerek uyardı.

Piyasaların arz ve talep dengesine göre oluştuğunu hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, " Kriz söylemleri doğmamış çocuğa fistan dikmeye benzer. Halbuki ekonomik istikrar bizim en önemli avantajımızdır. Olumsuz senaryolar dış ekonomik gelişmelere göre şekillenmektedir. Onların alacakları tedbirler önemlidir. Ülkemizin ekonomi karnesine baktığımızda, cari açık hariç tüm rakamlar gayet olumlu gözükmektedir. Bankalarımız da ellerini taşın altına koyarak düşük faizli kredi vermeye devam ederek, piyasalara güven vermeliler. Eğer kredi faizlerini yükseltirlerse otomobil, inşaat sektörleri durur, esnaf iş yapamaz, işsizlik hızla yükselir" diye konuştu.

Palandöken yaptığı açıklamanın devamında, "Özellikle ekonomik reformların devam etmesi halinde piyasalar rahatlayacaktır. Çok çalışarak, bölgesel, mikro bazda teşvik ve yatırımlarla, rekabet ortamını iyileştirecek düzenlemelerle, eğitimli bir nesil yetiştirerek ülkemiz hak ettiği yere gelecektir" diye belirtti.