• E-Posta
  • Yazdır

FİYATLAR YÜKSELME DEĞİL DÜŞME EĞİLİMİNDE


 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayının yaklaşmasıyla başlayan -zam gelecek- tartışmaları üzerine yazılı açıklama yaparak, "Kimse Ramazan`ın tadını kaçırmasın. Artık zam jurnalciliğine bir son verilsin. Halkı tedirgin etmeye ne gerek var" dedi.

Ağustos ayı sebze ve meyvenin en bol olduğu dolayısıyla fiyatlarının da en düşük olduğu döneme denk geldiğini ifade eden Palandöken, "Başta et ve et ürünleri olmak üzere, bakliyat, sebze ve meyvenin fiyatlarının artması değil düşmesinin beklendiği dönemde zam jurnalcileri telaşa düşerek halkımızı tedirgin etmektedir. Kimse bunlara kulak asmamalı. Bakliyatta, meyve ve sebzede rekoltenin yüksek olması nedeniyle fiyatları yükselme değil, tersine, yüzde 20-30 arası düşme eğiliminde. Böyle bir dönemde -zam gelecek- şeklinde yapılan spekülasyonlara halkımız itibar etmemeli" diye belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları olarak halkımızın rahat bir Ramazan ayı geçirmesine hassasiyetle yaklaştıklarını söyleyen Palandöken, "Vatandaşımız zam gelecek endişesiyle stok yapmasına hiç gerek yok. Önemli olan sofrasına koyacağı gıdanın sağlıklı ve güvenilir olmasıdır" dedi.