• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: `- Farklı farklı açıklamalar, vatandaşın kafasını karıştırıyor, ekonomiye zarar veriyor`


Ülkemizdeki sıcak para miktarındaki artış, komşumuz Yunanistan`daki ekonomik gelişmeler ve ortadoğudaki siyasi karışıklık üzerine, herkesin ekonomi hakkında ahkam kesmeye başladığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Herkes kendi açısından bakarak ekonomi hakkında farklı farklı yorumlar yapıyor. Yapılan açıklamalar ekonomiye zarar veriyor` dedi.

Ülkemizde kriz çıkması için hiçbir neden olmadığını dile getiren Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada `Ekonomi yorumları vatandaşın kafasını karıştırıyor. Bir miktar tasarrufu olan, dolar mı alsam, altın mı alsam diye paniklemeye başladı. Bu karışık ortamdan en büyük zararı orta ve dar gelirli vatandaşlarımız görür.` dedi.

Son yıllarda ekonomide son derece olumlu bir hava oluştuğunu da belirten Palandöken, `Enflasyon ve faizler ilk defa tek haneye düştü. Reel faizin sıfıra inmesi hedefleniyor. Böyle bir ortamda yapılan yorumlar, ekonomiye katkı sağlamayacağı gibi bugüne kadar yapılanları da bozacak etki yapar. Bu nedenle ekonomiyle ilgili açıklamaları sadece ekonomi yetkilileri yapmalıdır.` şeklinde konuştu.