• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `TAKSİ, DOLMUŞ ŞOFÖRÜNE PRİM TEŞVİKİ`


Şehir içi taksi, dolmuş ve benzeri araçlarda ay içinde 10 günden az çalışan şoförlerin 18 gün üzerinden prim ödeyeceğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bu düzenleme ile şehir içinde çalışan şoförlere ayda 108 TL`lik bir avantaj sağlanmıştır.` dedi.

Konuyla ilgili yönetmeliğin geçen hafta Resmi Gazetede yayımlandığını belirten Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada `Ay içinde 10 günden az süreyle çalışan şoförlerimiz, araç sahipleri ile aralarında sözleşme yapacaklar ve dolduracakları işe giriş bildirgesini araç sahibine ve araç sahibinin üyesi olduğu meslek odasına onaylattıktan sonra SGK`ya vereceklerdir. Bu şekilde sigortalılıkları başlamış olacak.` dedi.

Uygulamayla beraber özellikle büyük şehirlerdeki şoförlerimiz sosyal güvenliğe kavuşacaklarını ifade eden Palandöken, `Bu teşvikle hem şoförlerimiz hem devletimiz kazanacak. Ayrıca, şoförlerimizin aileleri de sağlık hizmetine kavuşmuş olacak. Onun için bu tür teşvikleri çok önemsiyor ve destekliyoruz.` şeklinde konuştu.