• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN,`KENDİNİ TOPARLAYAN PİYASALARA BABALAR GÜNÜ TAKVİYESİ`


  ANKARA-  Borçlarını yapılandıran esnaf ve sanatkârların babalar gününden beklentisinin arttığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kendini toparlayan piyasalara Babalar Günü`nün pozitif etkisi olacaktır. Özel günlerde yapılan alış verişler normal günlere göre 2-3 kat artıyor. Bu özel günlerin hiç bitmesini istemiyoruz. Babalar gününde yapılan alış veriş Anneler Günü, Sevgililer Günü gibi özel günlerde yapılanlardan hep daha fazla oluyor. Geçen yıl babalar gününde sadece kartla yapılan harcama 715 milyon lirayı bulmuştu` dedi.

 

            -`SON ALIŞVERİŞ ZAMANI`

Okulların kapanması ile aynı döneme denk gelen Babalar Günü`nden sonra büyük şehirlerin tatil için boşalacağını ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Babalar Günü bilhassa tatil öncesi piyasaları hareketlendirecek son alış veriş zamanı. Bu yıl Anneler Günü`nde kartla yapılan harcamaların toplamı 790 milyon TL ile Şubat ayında 713 milyon TL harcanan Sevgililer Günü`nü geride bırakmıştı. Şimdi Babalar Günü`nü ve karnelerin de alındığı 17-19 Haziran tarihleri arasındaki hafta sonu 1milyar liradan fazla alışveriş yapılmasını bekliyoruz` diye konuştu.

 

            -`BABALAR GÜNÜNDE CİRO ARTIYOR`

Geçtiğimiz yıl Babalar Günü`nde sadece kartla yapılan harcamaların cirosu, yüzde 20 artış göstererek 714 milyon 778 bin 855 TL olarak gerçekleştiğini vurgulayan Palandöken, ` Geçmiş yıllarda Babalar Günü`nde hediye olarak en çok elektronik eşyaların ve deri aksesuarların tercih edildiğini biliyoruz. Başta deri aksesuarları ve konfeksiyoncu esnafımız olmak üzere kuyumcu, çiçekçi, taksici, pastacı esnafımız her türlü hazırlığını yaparak Babalar Günü`nü bekliyor. Vatandaşımızdan babalarını unutmamalarını, küçük de olsa bir hediye alarak babalarımızı sevindirmelerini bekliyoruz. Ucuz diye sağlıksız Uzakdoğu mallarından kaçının. Bizde her keseye göre hediye var` dedi.