• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN`DEN TATİLCİLERE UYARI: `TATİL DÖNEMİ YOLLAR YOĞUN, ACELE ETMEYİN`


 ANKARA -TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaz tatiline çıkacak olan öğretmen, öğrenci ve velileri acele etmemeleri konusunda uyararak, `Bilindiği gibi trafik kazaları en çok tatilin başladığı ilk günlerde ve bitiminin son günlerinde meydana gelmektedir. 15 milyon 729 bin öğrenci ve 691 bin öğretmenin aynı anda tatile çıkması trafikte beklenenin üzerinde bir yoğunluk yaratmaktadır. Tatile çıkacak olan öğrenci, öğretmen ve velilerimiz acele etmesinler` dedi.

 

            -`TATİL DÖNEMLERİNDE KAZALAR YÜZDE 40 ARTIYOR`

2010-2011 eğitim ve öğretim yılının tamamlanarak uzun süreli yaz tatilinin başlayacağı hafta sonuna dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ne yazık ki geçen yıl tatile girdiğimiz Haziran ayından Eylül ayına kadar 1.210 vatandaşımızı kaybettik. Düğün mevsiminin de hareketlenmesiyle oluşan düğün konvoyları ile hasat mevsiminden dolayı yollardaki traktör ve biçerdöverlere dikkat edilmelidir. Dikkatinizi çekmek istediğim diğer nokta ise yaz aylarında hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 40`a varan artışların yaşanması. Bu yüzden yaz sıcaklarının bastırdığı bu günlerde çocuklarıyla birlikte tatile çıkacak olan tüm ailelere toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini öneriyoruz` dedi.

 

            -`KAZALARDA EN BÜYÜK KUSUR SÜRÜCÜLERİN`

Yaz tatiline yaklaşık 15 milyon 729 bin öğrenci ve 691 bin öğretmenin tatile çıkacağını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanmayın. Kazalarda yüzde 98 kusur oranı ile sürücü hatalarının ilk sırada yer aldığı unutulmamalıdır. Yoğun trafik akışının olacağı bu dönemde trafik denetimlerinin de artırılması gerekmektedir. En önemlisi de biran önce tatile çıkayım, şu stresli ortamdan kurtulayım diyerek, aşırı hız ile araç kullanılmamalı ve hatalı sollama yapılmamalıdır` diye konuştu.