• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, "ŞİMDİ, SORUNLARI ÇÖZME ZAMANI"


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Genel Seçim sonuçlarını değerlendirerek şunları söyledi:

"Seçimler demokrasilerin bayramı ve adeta doğum günüdür. 12 Haziran 2011 seçimleri de Türkiye demokrasisi adına bayram ve doğum günü edasında sorunsuz tamamlanmıştır. Ülkemizin her yerinde, insanlarımız sandık başına gitmiş, oylarını gönül rahatlığı ile kullanmıştır. Yine 12 Haziranda halkımızın iradesi ortaya çıkmış, ülkemizin geleceğinde kilit bir rol oynayacak yeni meclisimizin yapısı şekillenmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi, üst üste üçüncü kez halkın takdirini kazanarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Yeni meclisimizde grup kuran tüm partilerimizi tebrik ediyor, yasama çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Önümüzdeki süreçte kuşkusuz yeni meclisimize tarihi ve önemli görevler düşmektedir. Bunların başında da toplumumuzun yeni bir anayasa talebinin biran önce yapılmasıdır. Tüm partilerimizin uzlaşmasıyla, sivil toplumla birlikte toplumumuzda genel kabul gören bir anayasayı hazırlaması son derece önemlidir. Toplumumuz ve yeni meclisimiz ortak hedeflerimiz etrafında bu kenetlenmeyi sağlayabildiği ölçüde Türkiye büyüyecek ve gelişecektir.

Yeni Anayasa sürecinin yanı sıra Türkiye`yi yoğun bir ekonomi ve dış politika gündemi bekliyor. Ülkemiz açısından 2023`te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak son derece önemlidir.  Bu hedefe ulaşabilmek için ekonomimizin ihtiyaç duyduğu reformları hayata geçirmeliyiz. Tabi ki bu reformların başında Perakende yasasının biran önce çıkarılması ve küçük esnafın korunmasıdır. 

Avrupa`da ve Orta Doğu`da ciddi siyasi ve ekonomik sorunların yaşandığı bir ortamda iktisadi konumunu güçlendiren bir Türkiye bölgede önemli bir istikrar unsuru olacaktır. TBMM çatısı altında görev yapma onurunu elde eden tüm milletvekillerimizi kutluyor, 24.dönem çalışmalarında başarılar diliyoruz."