• E-Posta
  • Yazdır

TAFE TÜRKİYE TESK MEZUNLARI SERTİFİKALARINI ALDI


 

         Avustralya ile Türkiye`nin tarihte var olan çok önemli ilişkilerinin ve desteğinin eğitimle perçinlendiğini belirten Palandöken, yurtdışında bu öğrencilerin Türkiye`yi temsil ederken, son derece memnun kalacaklarını ifade etti.

         Avustralya eğitim kurumları TAFE ile işbirliğinin temel amacının, Türkiye`nin en büyük sorunu olan mesleki ve teknik eğitime ağırlık verilmesi olduğunu dile getiren Palandöken, bu eğitimin Türkiye`de temelde Çıraklık Eğitim Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığınca verildiğini ancak daha mükemmeli, uluslararası tanınırlığı olanı için çaba harcadıklarını kaydetti.

         Eğitimin her şeyin başı olduğuna inandığını belirten Palandöken, örtüşecek alanlarda eğitim açığının kapatılması için İngilizce öğrenimine ek olarak iyi bir mesleki eğitim ve hayat boyu öğrenme felsefesiyle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

         TAFE Türkiye`nin bir yılının geride kaldığına dikkati çeken Palandöken, bugün sertifika alan öğrencilerin tıpkı TOEFL gibi sınava gerek duymaksızın İngilizce yeterliliğini kanıtlayabileceğini, sertifikalarıyla, Avustralya`da sınavsız şekilde istediği üniversitede mesleki eğitimlerini devam ettirebileceklerini belirtti.

         TESK olarak uzaktan eğitime de önem verdiklerini anlatan Palandöken, elektronik ortamda eğitim verme konusunda da katkı sağlayacaklarını söyledi. Avustralya`nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs da törende yaptığı konuşmada, sertifika alan öğrencileri, "rekabetin yüksek olduğu bir dünyada öğrenmeyi seçtikleri" için tebrik etti. Buradaki öğrencilerin özellikle TAFE ile İngilizce öğrenmeyi seçtiğini, bunun meslek edinmeye yönelik bir yol olduğunu belirten Biggs, TAFE`nin birçok akademik yola alternatif oluşturduğunu ifade etti. Avustralya`da Türkiye`den yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, eğitim imkanlarının Avustralya için önemli bir ihracat olduğunu anlatan Biggs, ülkesindeki üniversite öğrencilerinin üçte birinin uluslararası platformdan kabul edildiğini kaydetti.

         TAFE Türkiye Genel Başkan Yardımcısı Feriha Guney ise mesleki eğitimin her ekonominin can damarı olduğunu belirterek, bunda meslek standartların belirlenmesi ve eğitmenlerin eğitilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Guney, mesleki eğitim kurumlarının zorunlu olduğu için değil, tercih edildiği için gidilmesi gereken kurumlar olduğunu kaydetti.

         Konuşmaların ardından TAFE Türkiye TESK hazırlık yılının ilk mezunları sertifikalarını aldı.