• E-Posta
  • Yazdır

VERGİ VE PRİM BORÇLARINDAN SONRA ESNAFA İKİNCİ BÜYÜK MÜJDE


 ANKARA - Esnaf ve Sanatkarların ticari kredilerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik hazırlanan protokol için Rekabet Kurulundan onay çıktı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Rekabet Kurulu`nun vermiş olduğu bu karar bankalara 100 bin liraya kadar ticari kredi ile kredi kartı borcu olan esnaf ve sanatkarımıza rahat bir nefes aldıracak` dedi.

En kısa zamanda Rekabet Kurumu`na başvuran bankalarla protokol imzalanacağın belirten Palandöken, `Protokol imzalanmasının ardından borç yapılandırılması konusunda başvurular başlayacak. Başvuru tarihi esnaf ve sanatkarımıza daha sonra duyurulacaktır` diye konuştu.

Yapılandırma kapsamındaki 15 bankaya olan ticari kredi borcu olan esnaf ve sanatkarlar bu protokolle beraber daha düşük faizle ve 36 taksitle ödeme imkanı bulacaklarını kaydeden Bendevi palandöken, `Takipteki kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla borçlu esnafımızın bankalardaki sicili de temizlenmiş olacak` dedi.

Esnaf ve sanatkarların anlaşma yapılan bankalara olan borçlarının toplam borcun yüzde 90`ını karşıladığını belirten Palandöken yapılandırma listesindeki bankaları ise şöyle sıraladı; `Akbank, Anadolubank, Denizbank, Eurobank Tefken, HSBC Bank, Şekerbank, Tekstil Bank, Finans Bank, T.Garanti Bankası, T.Halk Bankası, T. İş Bankası, Altarnatif Bank,  T.Ziraat Bankası, T. Vakıflar Bankası ve Yapı Kredi Bankası`