• E-Posta
  • Yazdır

TÜRK KADINI ARTIK SESİNİ DUYURMALI


 

ANKARA- 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Dünya Kadınlar gönünde önemli adımlar atılmalı. Çünkü, artık Türk kadını sesini dünyaya duyurmalıdır" dedi.

Bendevi Palandöken açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlarımızın çalışma hayatı ile ilgili fiziksel ve ruhsal yapılarına uygun olarak düzenlemelerin konuşulacağı, sorunların çözümü için önemli adımların atılacağı bir gün olmalıdır. Cumhuriyetin kurulmasında önemli görevler almış Türk kadına, Yüce Atatürk`ün verdiği yüksek değer sonucu olarak pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Ancak kazanılan hak ve özgürlükler maalesef günümüzde gelmesi gereken seviyeye ulaşamamıştır. Demokrasinin ilerlemesi, çalışma hayatının derinleşmesi, kadınlarımızın eğitilmesi ve katılımının artması sonucu olacaktır. Türk kadını sesini duyurmalı, düşüncelerini açıklamalı ve çözüm için mücadele etmelidir. Özgürleşmiş ve üretime katılmış kadınlarımız toplumsal huzurun ve barışın da garantisi olacaktır.

TESK olarak yaptığımız projelerle kadınımızın çalışma hayatına katılmasına yardımcı olmaktayız. 167 bin 881 kadın esnaf ve sanatkâr üyeyi temsil eden Konfederasyonumuz, bu amaçla "Ulusal Esnaf Sanatkâr Kadınlar Kurulu" oluşturmuştur. Bunun yanı sıra, AB tarafından desteklenen Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projesini uygulayan 25 ilde ilk aşamada Yerel Esnaf Kadınlar Kurulları kurulmuştur. Bu kurullar Ulusal Kurulu destekleyecek ve yerel konuların gündeme taşınmasını sağlayacaktır. Kadınlarımızın yanında yer aldığımız 08 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü yürekten kutluyor, saygılarımı sunuyorum."