• E-Posta
  • Yazdır

EVLERDE BOMBAYLA YAŞIYORUZ


 

ANKARA- Dar gelirli ailelerin evlerde kullandığı tüp gazın ÖTV`sine 2010 yılında yapılan yüzde 16`lık artış sonrasında fiyatının 60 lira sınırına dayanması nedeniyle açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Toplamda 18 liraya rafineriden çıkan 12 kilogramlık bir tüpün mutfağa girişi 55-60 lirayı buluyor. Ucuz olması için kaçak işletmelerden tüp dolumu yaptıran vatandaşlarımız evlerinde adeta bombayla yaşıyor" dedi.

 

-"DENETİMLER ARTIRILMALI VE CEZALAR CAYDIRICI OLMALI"

Denetimden uzak dolum yapan işletmelere yönelik denetimlerin artırılması gerektiğini belirten Palandöken, "Vatandaşın daha ucuza tüp kullanabilmesi için ÖTV`nin düşürülmesi gerekirken artıyor. Bunu kullanan kesim bellidir. 2006 yılında 1 milyon 491 bin ton olan tüplü LPG`nin satışı,  2010 yılında yüzde 33 azalarak 1 milyon tonun altına düşmüştür. Bilhassa doğalgaz olmayan taşradaki evlerde kullanılan tüp gaz fiyatının pahalı olası, insanları farklı arayışlara yöneltiyor. Vatandaşın bu zaafından faydalanan standart dışı çalışan, kaçak dolum yapan işletmeler tespit edilerek ağır cezalar uygulanmalı, sert önlemler alınmalıdır. Yoksa tüketicinin can güvenliği ortadan kalkacaktır" diye konuştu. 

 

-"HATANIN BELEDELİNİ HAYATINIZLA ÖDEMEYİN"

Vatandaşları bu tür dolumlardan uzak durmaları konusunda uyaran Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, "Belki ucuz ama böyle tehlikeli şekilde dolum yaptırdığınızda hatanızın bedelini hayatınızla ödeyeceksiniz. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmalı ve yetkilileri uyarmalıdır" diye söyledi.