• E-Posta
  • Yazdır

TORBA KANUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ


Kapsama giren vergi, vergi cezaları, gümrük vergileri, idari para cezaları, sosyal güvenlik primleri, elektrik borçları, su ve atık su borçları ile kamuya olan diğer borçlar için uygulanan yüksek oranlı gecikme faizi, gecikme zammı, cezai faiz gibi alacakların tamamı siliniyor. Bunun yerine enflasyon oranında (TEFE/ÜFE) daha düşük bir faiz hesaplanıyor. Ayrıca, yeniden yapılandırılan bu borçların peşin veya 12, 18, 24 ve 36 aylık vadeler ile ödenebilmesine imkân tanınıyor.

Bununla beraber, esnaf ve sanatkârlarımızın meslek odalarına olan aidat borçları da Torba Kanun kapsamına alındı. Bu borçların, 6 ay içinde anaparalarının ödenmesi halinde, daha önce tahakkuk etmiş olan gecikme zamlarının tamamı silinecek. Ayrıca, odaların birlik ve federasyonlara, birlik ve federasyonların Konfederasyona olan katılma payı borçlarının asıllarının tamamen ödenmesi halinde gecikme zamlarının tamamı silinecek.

Torba Kanun için başvurular bugün (1 Mart 2011) itibariyle başladı ve 2 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek. Vergilerde ilk taksit Mayıs ayında, sosyal güvenlik primlerinde ilk taksit ise Haziran ayında ödenecek.

6111 sayılı Torba Kanunun metnine ve Kanunla ilgili olarak Konfederasyonumuzun 2011/15 sayılı genelgesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, Torba Kanunla ilgili olarak Konfederasyonumuzca hazırlanan rehber, ilgili bakanlıkların tebliğleri yayımlandıktan sonra tüm teşkilatımıza gönderilecektir.

 

Genelge için tıklayınız.       6111 sayılı Torba kanun için tıklayınız.