• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `UMUT YILDIZI PROJESİ 310 ÇOCUĞU MESLEK SAHİBİ YAPTI`


 ANKARA- Projenin amacının maddi imkansızlık ve başka nedenlerden dolayı okuyamayan, risk altındaki çocukların uyuşturucu ve suç ortamından kurtarılıp, meslek sahibi edilerek topluma kazandırılması olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı ve MEKSA Vakfı Başkanı Bendevi Palandöken, `Türkiye`de ara elemana ihtiyaç vardır. Sorun yaşayan, risk altındaki sokaktaki çocuklarımıza sahip çıkarak, hem meslek hem de iş sahibi yapıyoruz. Projenin uygulandığı illerimizde suç oranı yüzde 11 azalmıştır` dedi.

 

-`310 ÇOCUK İŞ SAHİBİ OLDU` 

Proje kapsamında Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA)`nın 310 çocuğun 10 farklı meslekte 20`şer kişilik atölyelerde yetiştirildiğini belirten Palandöken, `Proje kapsamında örgün eğitimine ara veren veya bırakmak zorunda kalan çocukların açık öğretim programlarına kayıt yaptırmaları ile okullarından mezun olmaları sağlanmıştır. Mesleki kurslara başlayan çocuklarımıza İş-Kur tarafından günlük 15 lira harçlık verilmiş, sağlık kontrolleri yapılmış, sinema-tiyatrolara gidilmiş ve eğitimlerini bitiren 310 çocuğumuzdan yüzde 78`i mezun olarak TESK`in illerdeki üye iş yerlerinde çırak işçi olarak işe başlatılmışlardır` diye konuştu.

 

-`PROJEYİ ÜLKE GENELİNE YAYACAĞIZ`

Projenin kamuoyunda tanınmasını istediklerini ve ülke geneline yayacaklarını söyleyen Bendevi Palandöken, `Yazılı ve görsel basınımızdan böyle faydalı ve başarılı projeler hayata geçirilirken desteklerini bekliyoruz. MEKSA Vakfı olarak Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır`da Valilerimizin koordinatörlüğünde Emniyet İl Müdürlükleri ve İŞ-KUR İl Müdürlüklerimizle işbirliği içinde 35`i kız çocuğumuz olmak üzere 310 tane çocuğumuza mesleki eğitim vererek, işe yerleştirdik. Projelerimizle,  bin 560 çocuğumuz suç ve uyuşturucu ortamından uzak olarak meslek eğitimi almakta, aileleriyle birlikte rehabilite edilerek tekrar topluma kazandırılmaları yönünde önemli adımlar atılmaktadır` şeklinde konuştu.

 

-`SERTİFİKALARI ÇOCUKLARIMIZIN ALTIN BİLEZİKLERİDİR`

TESK olarak eğitime verdikleri önemi her fırsatta vurgulayan Palandöken, `Dünyada, insana ve geleceğe yapılan en değerli yatırım eğitimdir. Eğitim tüm sorunların çözüm kaynağıdır. Projenin çocuklarımıza daimi bir umut vererek, hayata tekrar ümitle bakmalarını sağladığını görmek, geleceğimiz için suçla mücadelede umut ve heyecan vericidir. Çocukların alacakları sertifikalar onlar için artık birer altın bilezik olacaktır` dedi.