• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN,`İSTANBUL`UN 450 YILLIK KIRAATHANE GEÇMİŞİNİ GÜNÜMÜZE YANSITACAĞIZ`


 ANKARA - İstanbul`un 450 yıllık köklü kahvehane geçmişiyle günümüzün modern mimari ve estetik sunum imkanlarını ev rahatlığını aratmayacak bir konseptte birleştiren ilk Mahalle kahvesi, Boğaz`ın incisi Kuzguncuk`ta TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından açıldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) işbirliği ile `kahvehanelerin iyileştirilmesi projesi` kapsamında geliştirilen Mahalle kahvesi konsepti, Palandöken tarafından ilk kez kamuoyuna tanıtıldı.

DEKORASYONDA MODERN NOSTALJİ

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken`in açılışını yaptığı Klasik kıraathanelerin nostaljik atmosferini 5 yıldızlı kafe anlayışıyla yorumlayan bu modern mekan, -açık ve kapalı alanları ile birlikte- toplam 160 metrekarede `butik hizmet` verecek. Sektöründe öncü ve güçlü kurumların çözüm ortaklığı yaptığı Mahalle kahvesi, pek çok ilki bünyesinde barındırıyor. Üstelik, eski fotoğraflara sinen nostalji ile modern zamanların minimal ruhu bir arada. Dekorasyon için özenle seçilen antika eşyalar, her tür okuma zevkine hitap eden zengin kütüphane, çay bar ve onun üstünü kaplayacak şekilde özel olarak tasarlanan devasa kubbe, modern yaşamların vazgeçilmezi wireless, ziyaretçilerde `ayrıcalık` hissi uyandıracak başlıca unsurlar arasında yer alıyor. Bordür uygulamaları ile elit bir hava yakalayan yer koroları, aydınlatma açısından ayrı bir önem taşıyan büyük taşlı avize ve ziyaretçileri taze simit kokusuyla karşılayan fırın, mekanın diğer karakteristik özelliklerinden.


LEZZET ŞÖLENİ İÇİN AYVALI KEK


Günün her saatinde kıyasıya rekabetle eğlencenin aynı anda yaşanacağı tavla turnuvaları, `sanat halk içindir` şiarını hayata geçiren resim sergileri ve her hafta metro müzisyenleri ile kulakların pasını silecek konserler, mekanın ruhunu oluşturan en temel öğeler arasında sayılabilir. Değişik kahve çeşitleri, cevizli simidi, poğaçası, başka hiçbir yerde bulamayacağınız ayvalı keki ve öteki lezzet seçenekleri ile hissedilir bir farka imza atan Mahalle kahvesi, `Sebzenin Lezzet Halleri` adıyla hazırlanan özel çorbasında da iddialı.


2011`DE 100 YENİ KAHVEHANE

TESK`in önderliğinde açılan Mahalle Kahvesinde konsept gereği tüm mağazalar mahalle içlerinde açılacak. Franchising yöntemi ile etkileyici bir büyüme hedefi ortaya koyan markanın, 2011`de 100 yeni Mahalle kahvesi açması, önümüzdeki 5 içinde de bin mağazaya ulaşarak kendi modasını yaratması bekleniyor. Sistem içerisinde her türlü fatura ödeme noktası, otobüs bileti ve uçak bileti satış noktası ile ücretsiz internet bölümünün bulunduğu örnek kahvehaneden tüm kahvelerin yararlanması mümkün olacak.