• E-Posta
  • Yazdır

ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMENLERİMİZ


 Öğretmenlerimizin, bu bakış açısını temel alarak verecekleri eğitim, genç dimağların yeni fikirlerle tanışmasına imkan sağlayacaktır. Bugün yönetici kadrolarındaki bizler, Atatürk`ün açtığı bu yolda, öğretmenlerimizden aldığımız bilgi ve donanımla daha güçlüyüz. Geleceğe daha olumlu bakıyor, ülkemizi "muasır medeniyet" seviyesine getirme konusundaki kararlılığımızdan taviz vermiyoruz. Bu; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir neslin görev bilincinden kaynaklanıyor.  

 Esnaf ve sanatkar teşkilatları olarak diyoruz ki; Atatürk`ün bizlere hedef olarak gösterdiği yolda, gençlerimize her türlü imkan ve fırsatı vereceğiz. Onların, bilgi ve becerilerine göre yönlendirilmelerinde üzerimize düşeni yapacak, elimizi taşın altına koyacağız. Bugün çıraklıktan, kalfalığa oradan da ustalığa giden yolda, O, eli öpülesi öğretmenlerimiz, yol gösterici ışığımız, hepimizin baş tacı olacaklardır.

 

 Onları seviyoruz ve geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimizin o mübarek ellerini öpüyor, en derin saygılarımızı sunuyoruz.

 

 

 

                                                                                            Bendevi PALANDÖKEN

                                                                                              TESK Genel Başkanı