• E-Posta
  • Yazdır

TATİL DÖNÜŞLERİNİZİ HÜZÜNLÜ BİTİRMEYİN


 

ANKARA - Kurban Bayramının ilk 5 gününde meydana gelen kazalarda 105 kişinin öldüğünü 383 kişinin yaralandığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Cumartesi ve Pazar günü bayram dönüşü başlayacak. Trafik oldukça yoğun olacak. Tüm sürücülerimizin trafik kurallarına ve işaretlerine uymaları yararlarına olacaktır. " dedi.

 

-"DÖNÜŞLER CUMARTESİ BAŞLAYACAK"

            Bayramın ilk 5 gününde 105 kişinin hayatını kaybettiğine ve 383 kişininde yaralandığına dikkati çeken Palandöken, tüm uyarılara rağmen kazaların önüne geçilemediğini söyledi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi palandöken, "Kazalara artık dur demenin zamanı geldi. Cumartesi ve Pazar günü bayram dönüşleri yoğunluk kazanacağından yollarda denetimler artırılmalı. Alınan tedbirlere tüm sürücüler harfiyen uymalı. Uyarılarımız dikkate alınmadığı için kazalar her geçen gün artış göstermektedir" diye konuştu.

 

-"KAZALARDAKİ ÖLÜM ORTALAMASI GÜNLÜK 21 KİŞİ"

            TESK`e bağlı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun sürekli olarak sürücüleri ve yetkilileri trafik kazaları konusunda uyardıklarını,hatta bütün televizyonlara trafik kazaları konusunda uyarıcı filmler yaptıklarını ancak, bu filmlerin gece geç saatlerde yayınlandığına dikkat çeken Bendevi Palandöken, "Bayram öncesi yaptığımız uyarıda tatil günlerinde ortalama 20 kişinin kazalarda hayatını kaybettiği yönünde uyarıda bulunmuştuk. Ancak bugün itibariyle bayramın ilk 5 gününde bu rakam günlük 21 kişiye ulaştı. Tatil dönüşünde olan tüm vatandaşlarımızdan isteğimiz yolu uykusuz, yorgun çıkmasınlar. Araçlarının tüm bakımını yapsınlar. Trafik kurallarına harfiyen uysunlar" şeklinde konuştu.