• E-Posta
  • Yazdır

KURBAN BAYRAMINDA KURBAN OLMAYIN


 

"2009 YILINDA 81 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

            Palandöken, bayramlarda yoğunlaşan trafik kazalarının ülke olarak hepimizi üzdüğünü ama trafik kurallarına uyma konusunda sıkıntının halen sürdüğünü belirterek, "2009 yılında 5 günlük Kurban Bayramı tatilinde 81 kişi, son 5 yıldaki bayramlarda ise 502 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu bayramda 9 günlük uzun bir tatil yapılacak. Bayramlarda ortalama günde 20 vatandaşımızı kaybettiğimizi düşünürsek, bu bayramda 180 vatandaşımızın hayatını kaybedeceğini bilmek çok acı" diye konuştu.

            -"KIŞ SOĞUK YÜZÜNÜ GÖSTERDİ"

            Kış mevsiminin soğuk yüzünü göstermeye başladığını da kaydeden Bendevi Palandöken, "Kurban Bayramı`nı kışın soğuk yüzünü gösterdiği bu günlerde kutlayacağız. Uzun yola çıkacak sürücülerin kış şartlarını göz önüne alarak hazırlık yapmaları önemli. Hava durumu uyarılarını takip ederek, muhtemel çıkacak problemleri ortadan kaldırabilirsiniz. Mutlaka araç bakımı yaptırınız, zincir ve çekme halatını araçlarınızda bulundurun ve aracınızın antifriz, yağ, su gibi eksiklerini gidermeden yola çıkmayınız" şeklinde konuştu.

"5 KURBAN BAYRAMINDA 502 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ" 

            Yoldaki işaret ve işaretçileri dikkate alarak, trafik kurallarına uymanın bizi sevdiklerimize kavuşturacağını söyleyen Palandöken, "Son 5 yılda 33 gün Kurban Bayramı tatili yapıldı. Bu bayramlarda meydana gelen kazalarda 502 kişi hayatını kaybetti. Tüm uyarılarımıza rağmen kazalar hız kesmiyor. Kazaların nedenlerinin başında hatalı sollama, yorgun, uykusuz ve aşırı hızda araç kullanma gelmektedir. Kış sezonu olduğu için bilhassa sabahları gizli buzlanma oldukça fazla. Bu nedenle yola çıkacak olan tüm vatandaşlarımız yol yapım ve onarım çalışmalarına, hava durumuna, sabah buzlanmasına dikkat edip kazalara sebebiyet vermesinler" dedi.     

            KORSAN TAŞIYICILARA DİKKAT

            Bayram ziyaretlerimize giderken toplu taşım araçlarını tercih etmenin de bir tedbir olduğunu belirten Bendevi Palandöken, yolcu sayısının artması üzerine korsan taşımacılar konusunda vatandaşımızı uyararak, " Toplu taşım araçlarını tercih ederken, korsan taşımacılık yapan şahıslara dikkat edilmelidir. Bildiğiniz firmaları tercih edin. Bu arada şoförlerimizi uyarıyorum. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez" diye konuştu.