• E-Posta
  • Yazdır

ESNAF VE SANATKARA 3 MİLYAR LİRALIK DESTEK VERİLMESİ UMUTLARI ARTIRDI


 ANKARA- KOBİ`ler ile esnaf ve sanatkarların uygun koşullarda kredi temin edebilmelerini sağlamak için KOSGEB tarafından hazırlanan "Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı" ile "İhracat Kredisi Destek Programı"nın esnaf tarafından olumlu karşılandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Geçmiş kriz dönemlerinden en fazla etkilenen esnaf ve sanatkar olmuştur. KOSGEB tarafından uygun koşullarda verilecek olan kredi ile işini büyütecek ve ölçek ekonomisine geçmek isteyen esnaf ve sanatkarı umutlandırmıştır" dedi

            "KADIN GİRİŞİMCİYE POZİTİF DESTEK"

            Sanayi ve Ticaret Bakanımızca açıklanan, KOBİ`ler ile esnaf ve sanatkarlara toplam 3 milyar liralık kredi destek paketinin büyümeye ve istihdama katkı sağlayacağını söyleyen Palandöken, "En risksiz esnaf ve sanatkardır. Esnafa verilen destek  hemen ekonomiye katılarak, tabana yayılması sağlanacaktır. Ayrıca pakette, kadın girişimciler için kredi limitleri 10 bin lira daha artırılarak pozitif destek verilmektedir. Faizin yüzde 75`inin devlet tarafından karşılanarak, ilk altı ay geri ödemesiz olacak. Yeni destek paketi için 23 Kasım`dan itibaren esnaf ve sanatkarımız başvuruda bulunabilecektir" diye söyledi.

 

            "İLK ÖNCE KÜÇÜK ESNAFIN ALACAĞI ÖDENMELİ"

            Küçük işletmeler ile esnaf ve sanatkarın en önemli finans kaynağının kendi alacakları olduğunu vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Büyükler işlerini küçüklere yaptırıp, parasını geciktirince esnaf dara düşüyor. Tezgahlar çalışmıyor. İlk önce esnafın alacağı ödenmelidir.Çünkü küçük tezgahlar çalışmazsa büyükler olmaz. İşlerini büyüteceklere katkı sağlayacağına inandığımız yeni destek paketi aynı zamanda ülkenin büyümesini ve istihdamın artmasını sağlayacaktır. İşlerini büyüteceklerin de alacakları tezgah ve teçhizatları için yerli malı tercih etmeleri katma değeri büyütecektir" diye konuştu.