• E-Posta
  • Yazdır

UZUN TATİL ESNAFI SEVİNDİRMİYOR


ANKARA - Ramazan Bayramında umduğunu bulamayan esnaf için Kurban Bayramının 9 güne çıkmasının iyi bir haber olmadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "9 günlük tatil ramazanda umduğunu bulamayan esnaf ve sanatkarımızı olumsuz etkiler. Bu bayramda şeker ve lokum satamayacağız" dedi.

-"BAYRAMDA ESNAFIMIZ UMDUĞUNU BULAMAYACAK"

Hükümet tarafından Kurban bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesinin ardından yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu uzun süreli tatile sevinemiyoruz. Çünkü, bu 9 günlük tatil esnafı perişan edecek. Küçük esnaf ve sanatkar olarak ramazan ayında yapamadığımız satışlar nedeniyle ümidimizi Kurban Bayramına bağlamıştık.  Şimdi 9 gün tatille herkes tatil yörelerine ve memleketine gitmek için rezervasyonlar yapıyorlar. Yani bu bayramda esnafımız umduğunu bulamayacak" diye konuştu. 

-"ŞEHİRLER BOŞALIYOR, BAYRAM ALIŞVERİŞLERİ DÜŞÜYOR"

            Bayram tatilinin uzaması nedeniyle bayramı evinde eşiyle dostuyla geçirecek olanlarında alış-verişlerini etkileyeceğini belirten Palandöken, "İnsanlar tatile çıkınca büyükşehirler boşalıyor. Bayramı evinde geçirenler de bayram alışverişini kısıyorlar. En önemlisi bayram için ailesinin yanına gidenler, kışlık yiyeceklerini de o bölgelerden alıp yaşadıkları şehirlere getiriyorlar. Bunların hepsi esnaf ve sanatkarımızı olumsuz etkilemektedir" şeklinde konuştu.   

            -"BAYRAM TATİLİNE ÇIKMAYANLAR ESNAFI DÜŞÜNSÜN"

            Bayram alışverişi yapacak olan vatandaşlara da seslenen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "9 günlük tatile rağmen şehir dışına tatile çıkmayacak olan vatandaşlarımız mahalle esnafını düşünsünler. Bir kilo şekerden ne olur demeyin. Bir şişe kolonya, bir kilo şeker, 1 kilo tatlı derken küçükte olsa alışverişleriniz için bayramlaşma için mutlaka mahalle esnafınıza uğrayın" dedi.