• E-Posta
  • Yazdır

EBK KESİM MERKEZLERİNDE, KESİM HİZMETİ VERMELİ


 ANKARA - Yaklaşan Kurban Bayramında  ehil olmayan kişilere kurban kestirilmemesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Her kurban bayramında yaşanan istenmeyen olayların  yaşanmaması ve bayramın insanlara zulme dönüşmemesi için kurban kesim yerlerinde ehil kasaplar bulundurulmalı ve hizmet verilmelidir. EBK`da kesim merkezlerini açık tutarak halka kurban kesim hizmeti vermelidirler"  dedi.  

            "1 MİLYON 750 BİN KURBAN KESİLİYOR"

            Ülke genelinde her yıl 1 milyon 750 bin küçük ve büyükbaş kurban kesildiğine dikkate çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her mesleği erbabının yapması gerektiğini belirterek, "Her yıl ortalama ülkemizde 1 milyon 750 binin üzerinde küçük ve büyük baş kurban kesilmektedir. Eskiden isteyen istediği yerde kurbanını kesiyordu ve çirkin bir görüntü oluşuyordu. Son yıllarda özellikle yerel yönetimler tarafından oluşturulan kesim merkezleri sayesinde bu tür görüntülere eskisi kadar rastlanmıyor" diye konuştu.

 

            "KESİM HİZMETİNİ KASAPLAR YAPMALI"

            Her yıl Kurban Bayramında kurban kesimi sırasında çeşitli olaylarla karşı karşıya kalındığını ve acemi kasapların iş başına geçtiğinin altını çizen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Oluşturulan Kurban kesim merkezlerinde mutlaka tecrübeli kasapların bulundurulması gerekir. En önemlisi Et Balık Kurumuna ait hayvan kesim merkezlerinde de vatandaşa kurban kesim hizmeti verilmelidir.  Aksi halde kesilen 1 milyon 750 bin kurbanın derisi ve diğer organları başta ayakkabı sanayisi olmak üzere birçok alanda kullanılamaz hale geliyor. Bu da milli ekonomimize büyük bir zarardır. Bu tür zararların olmaması, hoş olmayan görüntülere yer verilmemesi ve bayram günü hastanelere kurbanzedelerin gitmemesi için kurban kesim hizmetinin mutlaka ehil kasaplar  tarafından verilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.