• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `TERÖR EYLEMLERİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKTIR`


ANKARA - Dün Taksim`de gerçekleştirilen terörist eylemle ilgili yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bu tür insanlık dışı girişimlerin, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya hiçbir zaman muvaffak olamayacağını` söyledi. 

Taksim`deki çirkin saldırıyı nefretle kınadığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu saldırı ülke olarak hedeflerimizden bizleri uzaklaştırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Palandöken, `Türkiye Cumhuriyeti`nin gücünü kırmaya, huzurunu bozmaya ve kalkınma hedeflerimizden uzaklaştırmaya yönelik bu tür eylemlerin, insanlık suçu olarak tarihe yazılmaktan öteye gidemeyecektir` diye konuştu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: `Bir teröristin üzerindeki bombayı Taksim Meydanı`nda patlatması sonucu 15`si polis olmak üzere, 32 vatandaşımızın yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Palandöken, `Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır.` 

Terörist eylemlerin ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya gücünün hiçbir zaman yetmeyeceğini her zaman ifade ettiklerini anlatan Palandöken, `Yine ifade edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Dünyaya örnek bir Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan ve dünyanın en ileri ve çağdaş çizgilerini kendisine hedef edinen ülkemiz, terörist saldırılara karşı her zaman dimdik durmuş, halkımız, huzurunu bozmaya çalışanlara en güzel cevabı birbirine kenetlenerek ve bu tarz saldırıları lanetleyerek vermiştir. Bu cevabı anlamak istemeyenler bilmelidir ki, bu tür çirkin saldırılar, insanlık onurunu kanatan suçlar olmaktan öteye gidemeyecektir. Türk esnaf ve sanatkarı adına, saldırıyı nefretle kınıyor, saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum` şeklinde konuştu.