• E-Posta
  • Yazdır

KURBANLIK FİYATLARINI YÜKSEK TUTANLARIN MALI ELİNDE KALIR


 

ANKARA- Et fiyatlarındaki yükselişin kurbanlık fiyatlarına da yansıyarak, canlı kurbanlık kilogram fiyatının 12-13 lira arasında seyrettiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Halkımız kurbanlık sıkıntısı çekmeyecek. Trakya bölgesine ithal kurbanlık hayvan geliyor. Bayram tatilinin uzun olması da talebi zayıflatacaktır. Ama kurbanlık fiyatlarını yüksek tutanlar bu işten zararlı çıkıp, malları elinde kalabilir" dedi.

 

            -"İTHAL KURBANLIKLAR FİYATLARI DÜŞERECEK"

            Ette yaşanan yüksek fiyatın dengelenmesi için yapılan ithalata ek olarak, bayram nedeniyle kurbanlık hayvan ithaline de izin verildiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Geçen yıl 1 milyon 750 bin kurbanlık kesim yapılan ülkemizde, kurbanlıkların yüzde 40`ı İstanbul ve Trakya bölgesinde kesilmişti. Halkımız bu yıl kurbanlık sıkıntısı çekmeyecek. Hiç acele etmesin. Bilhassa Trakya bölgesine 300 bin kurbanlık getirilecek" diye konuştu.

 

            -"HERKES KESESİNE GÖRE KURBAN BULACAK"

            Palandöken açıklamasında, bayram tatilinin uzun olmasının kurbanlıklara olan talebi düşüreceğini, ithalatla birlikte et fiyatlarında da düşme beklendiğini vurgulayarak, "Geçen yıl canlı kilosu 8-9 liradan satılan kurbanlıklara bu yıl 12-13 lira istenirse mallar elde kalır. Uzun tatil bilhassa Büyükşehirlerde talebi düşürecektir. İthalatla birlikte kurbanlıkların 8-9 liraya düşmesini bekliyoruz. Halkımız acele etmesin. Rahatlıkla kesesine göre kurbanlık bulacaktır" şeklinde konuştu.  

 

            "DAMIZLIK HAYVANLARI KURBAN KESMEYİN" 
            Kurbanlıklarını satmaya getiren üreticilere de seslenen Bendevi Palandöken, "Hayvan üretimimiz de yaşanan sıkıntılar ile hayvan sayımız hızla düşmektedir. Et fiyatlarındaki artışı fırsat bilip, elimizdeki damızlıkları kesimhaneye göndermek büyük hata olmuştu. Şimdi Kurban Bayramında aynı hatayı tekrarlayarak damızlıklarınızı kurbanlık yapmayın" diyerek uyardı.