• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN YENİDEN TESK GENEL BAŞKANI


ANKARA - 18.inci Olağan Genel Kurulda rakibi Demirhan Elçin`e 94 fark atarak yeniden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanlığına seçilen Bendevi Palandöken, kimseye kırgınlığının olmadığını, demokratik bir seçim olduğunu, ve herkesin başkanı olduğunu söyledi.

Rixos Otel`de gerçekleştirilen 18`inci Olağan Genel Kurulda mevcut başkan Bendevi Palandöken 402 oy ile yeniden TESK Genel Başkanlığına seçildi.


Seçim sonrası delegeler tarafından omuzlara alınan ve `En büyük Başkan bizim Başkan sloğanları` atılan kongrede delegelere teşekkür konuşması yapan Palandöken, `Artık seçim bitti. Şimdi önümüze bakıp esnaf ve sanatkarımızın sorunlarını en kısa zamanda çözme gayreti içerisinde olacağız. Demokratik bir seçim yaptık. Oy verende vermeyende benim üyemdir. Artık seçim bitti. Ben herkesin başkanıyım. Kapım bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da herkese açık olacak` diye konuştu.
  

Yapılan oylama sonucunda 719 delegeden 710 geçerli oyun 402`sini mevcut Genel Başkan Bendevi Palandöken alırken, rakibi Artvin Birlik Başkanı Demirhan Elçin ise 308 oy`da kaldı.