• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `ÇOCUKLARIMIZA SAĞLIKLI KIRTASİYE ALMAYA ÖZEN GÖSTERELİM`


 ANKARA- Okulların açılmasına az bir süre kala 11 milyonu ilköğretimde olmak üzere 15 milyon öğrencimizin okul kıyafetlerini ve kırtasiye alışverişini yapacak olan velileri uyaran TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Çocuklarımıza aldığımız okul kıyafetleri ile kırtasiye malzemelerini bildik yerlerden ve ülkemizde üretilmiş markalardan almaya özen gösterin. Sağlık açısından zararlı Çin mallarından uzak durun` dedi.

 

`ÇİN BİLE KALİTELİ DEFTERİ BİZDEN ALIYOR`

Okul kıyafetlerinde ve kırtasiye fiyatlarında önemli bir artış olmamasına rağmen zorunlu ihtiyaçların alındığında 750 ila 1.500 lira arasında bir harcama gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ``Aileler için masraf kapısı olsa da çocuklarımıza sağlıklı kırtasiyeler almak çok önemli. Sentetik ve boyalı Çin malı kumaşlardan yapılmış okul giysilerinden mutlaka uzak durulmalıdır. Ucuz diye alınan malların uzun vadede sağlığımızı tehdit ettiğini unutmayalım. Yurtdışından ithal edilen Çin mallarına verilen paraya yazık. Kalitesiz. Hani bir laf vardır,`Ucuz mal alacak kadar zengin değilim` diye, Çünkü malı ucuza üretmek için ucuz kimyasallar ile eksik hammadde kullanılıyor. Ama ülkemizde üretilen malların kalitesinden şüphe etmeyin. Çin bile kaliteli defteri bizden alıyor` diye konuştu.

 

`VATANDAŞ VE ESNAF BİRLİKTE ZARAR EDİYOR`

Okul kıyafetleri konusunda esnafın sıkıntısının bitmediğini söyleyen Bendevi Palandöken, `Tüm velilerimizin bildiği gibi serbest kıyafet uygulaması çıkarılıyordu. Bu konuda esnafında zarar edeceğini söyledik ertelendi.  Şimdi de okul kıyafetlerinin sık sık değişmesi hem esnafımızı hem de velilerimizi sıkıntıya sokmaktadır. Bildiğiniz gibi bir maldan çok üretirseniz maliyeti düşer, ucuza satabilirsiniz. Ama her sene kıyafet değiştirirseniz, yeniden üretim yapılması sonucu fiyatlar artacaktır. Böyle olunca veliler sürekli kıyafet değiştirmeye mecbur ediliyor. Elinde mal kalan esnaf ise birikmiş mallarını satamadığı için zarar ediyor` şeklinde konuştu.