• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, "TÜRKİYE KORSAN TAKSİ İSTİLASINA UĞRADI"


                ANKARA- Türkiye`nin korsan taksi istilasına uğradığını, neredeyse gerçek taksici esnafı bulunamaz hale geldiğini ve son 5 yıl içerisinde 50 bin taksicinin mesleği bıraktığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Korsan taksi istilasına uğrayan ülkemizde artık radikal kararlar almanın zamanı geldi. Korsan taksicilik yapan araçlar trafikten men edilerek, Hazine`ye irad kaydedilmeli` dedi.

           
           
`5 YILDA 50 BİN TAKSİCİ MESLEĞİ BIRAKTI`

            Son yıllarda taksicilik mesleği yapan kişilerin sayılarında ciddi şekilde azalma olduğunu ve 5 yıl içerisinde ülke genelinde 50 binin üzerinde taksicinin mesleği bıraktığını anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin yazılı açıklamasında, `5 yıl öncesine kadar sayıları 125 bini bulan taksici esnafımız mesleğini yavaş yavaş bırakıyor. Bugün ülke genelindeki taksici sayısı 75 bin civarına kadar gerilemiş vaziyette. Ancak korsan taksilerin sayısında ise oldukça önemli artış var. Çünkü, ‘Rent a car` firmaları bugün ülkemizin dört bir yanında ve genellikle Büyükşehirlerde korsan taksicilik kol geziyor`  diye konuştu.


 

            `CEZALAR YETERSİZ`

            Korsan taksicilik ile ilgili mevcut uygulamadaki cezaların yetersiz olduğuna işaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bir çok -Rent a Car- firması özel VİP taşımacılık hizmeti veriyor. Gerçek taksici esnafı trafiğin çilesini çekerken haksız kazanç peşinde olan korsanlar şehir trafiğinde cirit atıyorlar. İnanılmaz bir şekilde her geçen gün çoğalan korsan taksiciliğin önüne mutlaka geçilmelidir. Bunun için en uygun ceza uygulaması kaçak ormancılıktaki gibi olmalıdır.  Yani yakalanan korsan taksicilik yapan kişilerin araçlarına hazine el koymalı ve irad kaydetmelidir. Aksi halde korsan taksiciliğin önüne geçilemez` şeklinde konuştu.